Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AS Monaco a schimbat mai mult de jumătate de echipă la ultimul meci de campionat. Cum a fost posibil

Andrei Nicolae

Publicat 23/09/2021 la 11:35 GMT+3

Formația monegască a pus în aplicare noua regulă privind loviturile la cap, astfel că schimbarea lui Krépin Diatta nu a fost luată în considerare.

Krepin Diatta, buteur de Monaco face au Sturm Graz

Credit imagine: Getty Images

AS Monaco a învins, miercuri seara, St. Etienne cu scorul de 3-1, într-un joc din etapa a 7-a în Ligue 1. Aceasta a fost doar a doua victorie realizată de echipa lui Niko Kovac în actuala stagiune.
Jocul a ieșit însă în evidență dintr-un alt motiv. Monegascii au reușit să schimbe mai mult de jumătate din echipa cu care au început partida. În total, au efectuat șase schimbări. Cum a fost posibil?

AS Monaco a schimbat mai mult de jumătate de echipă la ultimul meci de campionat

Dintre cei unsprezeze jucători de la AS Monaco aflați în echipa de start au terminat jocul doar Alexander Nubel, Benoit Badiashile, Axel Disasi, Youssouf Fofana și Sofiane Diop. Ceilalți șase au fost schimbați după pauză. Acest lucru a fost posibil datorită unui nou punct din regulament.
De la mijlocul lunii septembrie și din a 5-a etapă în Ligue 1 este posibilă o a șasea înlocuire, în cazul unei suspiciuni de comoție cerebrală. În minutul 66 al jocului din Principat, aripa Krépin Diatta s-a lovit la cap, în urma unui duel cu mijlocașul Stéphane Yvan Neyou. El a fost înlocuit 5 minute mai târziu cu Aurelien Tchouameni. Acesta a fost doar a patra modificare efectuată de AS Monaco pe parcurs.
Această schimbare nu a fost însă luată în considerare. Astfel, Niko Kovac a putut să-i înlocuiască pe final pe Caio Henrique și Volland.
Această a șasea schimbare specială în caz de comoție, care este încă în stadiul experimental, teoretic poate fi realizată în trei cazuri:
  • Imediat după o situație de comoție cunoscută sau potențială.
  • La sfârșitul unei perioade inițiale de evaluare de trei minute pe teren și / sau la sfârșitul evaluării efectuate în afara terenului.
  • În orice alt moment în cazul unei comoții cunoscute sau potențiale (mai ales dacă un jucător a fost deja examinat și a reluat jocul).
În orice caz, fotbalistul înlocuit nu mai este autorizat să se întoarcă în zona de joc, iar medicul clubului trebuie să facă o declarație după joc, către conducerea medicală a Federației Franceze de Fotbal. O examinare de specialitate trebuie apoi efectuată în termen de 72 de ore de la comoție, de către un medic care face parte din lista oficială a de experți ai forului francez.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo