AS Monaco a învins, miercuri seara, St. Etienne cu scorul de 3-1, într-un joc din etapa a 7-a în Ligue 1. Aceasta a fost doar a doua victorie realizată de echipa lui Niko Kovac în actuala stagiune.
Jocul a ieșit însă în evidență dintr-un alt motiv. Monegascii au reușit să schimbe mai mult de jumătate din echipa cu care au început partida. În total, au efectuat șase schimbări. Cum a fost posibil?
Ligue 1
Dimitri Payet intră în istoria Ligue 1. A reușit ceea ce nimeni nu a putut în 92 de ani
08/10/2022 LA 20:41

AS Monaco a schimbat mai mult de jumătate de echipă la ultimul meci de campionat

Dintre cei unsprezeze jucători de la AS Monaco aflați în echipa de start au terminat jocul doar Alexander Nubel, Benoit Badiashile, Axel Disasi, Youssouf Fofana și Sofiane Diop. Ceilalți șase au fost schimbați după pauză. Acest lucru a fost posibil datorită unui nou punct din regulament.
De la mijlocul lunii septembrie și din a 5-a etapă în Ligue 1 este posibilă o a șasea înlocuire, în cazul unei suspiciuni de comoție cerebrală. În minutul 66 al jocului din Principat, aripa Krépin Diatta s-a lovit la cap, în urma unui duel cu mijlocașul Stéphane Yvan Neyou. El a fost înlocuit 5 minute mai târziu cu Aurelien Tchouameni. Acesta a fost doar a patra modificare efectuată de AS Monaco pe parcurs.
Această schimbare nu a fost însă luată în considerare. Astfel, Niko Kovac a putut să-i înlocuiască pe final pe Caio Henrique și Volland.
Această a șasea schimbare specială în caz de comoție, care este încă în stadiul experimental, teoretic poate fi realizată în trei cazuri:
  • Imediat după o situație de comoție cunoscută sau potențială.
  • La sfârșitul unei perioade inițiale de evaluare de trei minute pe teren și / sau la sfârșitul evaluării efectuate în afara terenului.
  • În orice alt moment în cazul unei comoții cunoscute sau potențiale (mai ales dacă un jucător a fost deja examinat și a reluat jocul).
În orice caz, fotbalistul înlocuit nu mai este autorizat să se întoarcă în zona de joc, iar medicul clubului trebuie să facă o declarație după joc, către conducerea medicală a Federației Franceze de Fotbal. O examinare de specialitate trebuie apoi efectuată în termen de 72 de ore de la comoție, de către un medic care face parte din lista oficială a de experți ai forului francez.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Ligue 1
Cel mai rapid gol din istoria Ligue 1, sub lupa experților Eurosport Franța în 4 pași
22/08/2022 LA 17:45
Ligue 1
Rareș Ilie a vorbit despre adaptarea sa în Franța. Cum a caracterizat românul mediul de la Nice
05/08/2022 LA 18:55