Mirel Rădoi a decis să nu mai continue la cârma echipei naționale după campania ratată din preliminariile Campionatului Mondial. Începând din 2018, Rădoi a condus mai întâi echipa de tineret, apoi a fost promovat la prima reprezentativă, conducând între timp și echipa olimpică la Tokyo.
După 3 ani, fostul selecționer s-a hotărât să facă o schimbare în carieră și a refuzat ofertele de a continua la echipa națională. Ratarea calificării la Mondialul din Qatar a lăsat un gust amar pentru tot fotbalul românesc și Rădoi a considerat că e momentul să facă un pas înapoi.
La despărțirea de echipa națională, Mirel a transmis un mesaj emoționant pentru toți cei cu care a lucrat în această perioadă, dar și fanilor echipei naționale.
Romanian Liga I
Un fotbalist de la FCSB, în atenția mai multor echipe din Cipru! Poate ajunge lângă alți 2 români
ACUM 39 MINUTE
"A venit momentul să ne luăm rămas bun. Am amânat să fac asta pentru că nu îmi e ușor, dar e timpul ca echipa națională a României să meargă înainte fără mine.
Sunt trist. Trist pentru că se încheie un proiect în care am investit foarte mult și unde mi-am dorit enorm să reușesc. Obiectivul nu a fost îndeplinit, dar am speranța că jucătorii promovați în ultimii ani vor face performanță în tricoul echipei naționale și vor duce România la turnee finale.
Sunt și fericit pentru că am avut onoarea de a reprezenta din nou România, de a asculta iarăși imnul național de la nivelul gazonului. Pentru mine, jucător sau antrenor, meciuri oficiale sau amicale, de fiecare dată emoțiile sunt la fel, se face pielea de găină… Am trecut prin multe în această perioadă de timp: pandemia, acțiuni anulate, program modificat, cazuri pozitive, stadioane goale. Nu vreau să credeți că sunt scuze, sunt doar niște încercări care ne-au întărit și care vor face experiența mea ca selecționer să fie una neuitată.
Doresc să mulțumesc Federației Române de Fotbal pentru șansa care mi s-a oferit, deși nu aveam o experiență mare în spate, precum și colegilor din toate departamentele FRF cu care am lucrat pentru modul în care am colaborat în toată această perioadă de timp. De asemenea, mulțumirile mele merg către Liga Profesionistă de Fotbal și deținătorii de drepturi TV pentru faptul că mereu am găsit înțelegere în programarea partidelor înainte de o acțiune a echipei naționale.
Suporterilor echipei naționale le mulțumesc pentru că m-au acceptat, am simțit căldura lor. Regret că nu ne-am putut întâlni mai des, din cauza restricțiilor, dar i-am simțit aproape. Au reușit să ne facă să ne simțim acasă în Italia, în 2019. Nu voi uita vreodată semifinala de la Bologna, unde, din 20.000 de spectatori, 18.000 au fost români. Niciodată nu m-am simțit mai mândru că sunt român decât în fața lor, a suporterilor echipei naționale, acolo, jos, pe teren. Continuați să iubiți echipa națională, necondiționat! E a voastră, a noastră, a tuturor românilor!
Jucătorii… Ei sunt și vor fi mereu cei mai importanți. Le mulțumesc pentru modul în care s-au prezentat la echipa națională și cum au răspuns la modul de lucru al meu și al staff-ului meu! Cu unii dintre ei am lucrat din 2018, încă de la Under 21, i-am văzut cum cresc și cum se dezvoltă. Am trăit împreună momente minunate în Italia, am creat o familie și o unitate de grup unică, atmosferă pe care ulterior am recreat-o și la prima selecționată, alături de jucătorii mai experimentați. Mesajul meu către tricolori este să aibă încredere în ei și să nu lase pe nimeni să le spună că nu au valoare! Să creadă în ei și să muncească pentru ei, în primul rând. Și să nu uite că nu există bucurie mai mare ca fotbalist decât atunci când faci milioane de suporteri fericiți! Sunt norocoși că au șansa de a realiza asta, să profite de ea! Mult succes, băieți!
Hai, România!
Mirel Rădoi, suporter al echipei naționale… pentru totdeauna", a fost scrisoarea lui Mirel Rădoi, conform frf.ro.
Citește și:

Mirel Rădoi va fi înlocuit cu Adrian Mutu

Cel mai probabil, urmașul lui Rădoi pe banca naționalei va fi Adrian Mutu. Refuzați de Gică Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, oficialii Federației Române de Fotbal au decis să meargă pe mâna lui Adrian Mutu, antrenorul ajungând deja la un acord cu cei de la FRF, urmând să semneze contractul în următoarele 10 zile.
Aceasta va fi a doua colaborare a lui Mutu cu Federația, fostul fotbalist fiind în perioada ianuarie 2020 - martie 2021 selecționerul echipei U21 a României, cu care a participat la Campionatul European de tineret, de unde 'tricolorii mici' s-au întors neînvinși după meciurile din grupa în care s-au mai aflat reprezentativele Olandei, Ungariei și Germaniei.
După ce va semna noua înțelegere cu FRF, Adrian Mutu va debuta ca selecționer al echipei de seniori a României abia la sfârșitul lunii martie 2022. Primele partide oficiale sunt programate în luna iunie, în grupele Ligii Națiunilor, care vor fi stabilite în urma unei trageri la sorți care va avea loc la finalul acestui an.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
ACUM 2 ORE
Fotbal
Chelsea a avut o altă prestație modestă la Brighton, Romelu Lukaku a fost din nou "absent"
ACUM 9 ORE