Leeds și Liverpool și-au împărțit punctele în duelul din această seară, scor 1-1, în runda a 32-a din Premier League. Sadio Mane a deschis scorul în prima repriză, iar formația lui Marcelo Bielsa a restabilit egalitatea pe final, prin Diego Llorente.
Înaintea meciului de pe Elland Road, cei de la Leeds le-au pregătit "cormoranilor" tricouri cu mesaje anti-Super Ligă. Liverpool este unul dintre cele 12 cluburi care au anunțat înființarea noii competiții care ar urma să revoluționeze lumea fotbalului.
Leeds se numără printre formațiile care s-au opus Super Ligii și au evidențiat acest lucru atât înaintea partidei, cât și la final.
Premier League
Chelsea a rescris istoria fotbalului contra lui Norwich. Recordurile impresionante setate
ACUM 2 ORE

Leeds, mesaj ironic pentru Liverpool după meciul din Premier League

După meci, Leeds a postat un mesaj ironic pe contul oficial de Twitter, făcând referire la decizia lui Liverpool de a se implica în proiectul care va detrona Champions League și va adânci ireparabil "prăpastia" dintre cluburile bogate și celelalte din Europa.
"Leeds United a încheiat la egalitate, 1-1, meciul cu formația Merseyside Reds din Super Ligă, după golul marcat pe final de Llorente", a scris Leeds, pe Twitter.
Postarea lui Leeds s-a viralizat în timp record, adunând zeci de mii de aprecieri, comentarii și distribuiri.
Patrick Bamford, atacantul lui Leeds, a oferit o reacție acidă la finalul partidei din Premier League:
"Nu pot să înțeleg! E incredibil cât zgomot se face când buzunarul cuiva e afectat. E o rușine că asta nu se întâmplă cu alte probleme precum rasismul.", a spus Bamford.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?

Leeds - Liverpool | Gazdele au ieșit la încălzire cu mesaje anti-Super Ligă

Multe echipe și personalități din lumea fotbalului și-au exprimat dezacordul față de fondarea Super Ligii, inclusiv Leeds. Adversara lui Liverpool din această seară a ieșit la încălzire cu tricouri speciale, personalizate cu mesaje anti-Super Ligă: "Fotbalul este pentru suporteri / "Câștigă-ți meritul pe teren".
De asemenea, Leeds a afișat un mesaj și în tribunele stadionului Elland Road:
"Câștigă-ți meritul pe teren. Fotbalul este pentru suporteri"
Ulterior, în timpul meciului, un avion a trecut pe deasupra stadionului afișând mesajul "Spune nu Super Ligii".

Liverpool a refuzat să poarte tricourile anti-Super Ligă lăsate de Leeds în vestiar

Cei de la Leeds le-au lăsat și jucătorilor de la Liverpool, în vestiar, tricouri personalizate anti-Super Ligă. Totuși, elevii lui Jurgen Klopp au refuzat să le poarte la încălzire, precum gazdele.
Potrivit Daily Mail, tricourile pregătite pentru Liverpool aveau aceleași measaje inscripționate pe spate: "Fotbalul este pentru fani" și "Câștigă-ți meritul pe teren".
Înaintea meciului, Jurgen Klopp a reamintit că se opune ideii de Super Ligă. Totuși, managerul lui Liverpool a descris inițiativa lui Leeds drept o "glumă":
"Ni s-a reamintit că trebuie să-ți câștigi pe teren dreptul de a juca în Champions League, iar asta mi se pare o glumă. O glumă care mă enervează.", a spus Jurgen Klopp, înaintea meciului de pe Elland Road.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Rezumatul meciului Leeds - Liverpool 1-1:

Premier League. Leeds - Liverpool 1-1. Rezumatul meciului de pe Elland Road

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Ronaldo s-a dezlănțuit înainte de United - Liverpool: "O să le închid gura!"
ACUM 3 ORE
Liga Campionilor UEFA
Ronaldo a explodat în vestiar, la pauza partidei cu Atalanta: "Nu vă e rușine?". Discursul uluitor
ACUM 8 ORE