Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea ar putea fi cumpărată de proprietarul unei celebre echipe din MLB! Când va fi făcută oferta

Nicu Savin

Publicat 16/03/2022 la 21:02 GMT+2

Familia Ricketts, care deţine echipa Chicago Cubs, din Liga profesionistă nord-americană de baseball (MLB), a confirmat că se află în fruntea unui grup de investitori care doreşte să achiziţioneze clubul englez de fotbal Chelsea, scrie BBC.

Russian billionaire and businessman Roman Abramovich

Credit imagine: Getty Images

Familia Ricketts este proprietara clubului Chicago Cubs din 2009.
"Familia Ricketts poate confirma că va conduce un grup de investitori care va formula o ofertă oficială pentru Chelsea, vineri. În calitate de patroni ai unei echipe sportive profesioniste din SUA, familia Ricketts şi partenerii înţeleg importanţa investiţiei pentru a se obţine succes şi pe teren, respectând în acelaşi timp tradiţiile clubului, fanii săi şi comunitatea", se arată într-un comunicat.
Toate bunurile miliardarului rus Roman Abramovich în Marea Britanie au fost îngheţate, începând cu clubul Chelsea, a cărui vânzare, între alte consecinţe, a fost suspendată.
Citește și:

Chelsea are de suferit din cauza lui Abramovich

Numele miliardarului rus figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovici fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovici a dezminţit însă astfel de legături.
De asemenea, Premier League a anunţat sâmbăta trecută că i-a retras lui Roman Abramovich licenţa de conducător de club.
Printre restricţiile impuse de guvernul britanic echipei londoneze, care a limitat şi veniturile sale, figurează, de asemenea, o limită de 24.000 de euro de meci pentru organizarea deplasărilor echipei. Chelsea a putut zbura în Franța pentru meciul retur cu Lille, din optimile Champions League, pentru că deplasarea a fost planificată înainte ca sancțiunile să intre în vigoare. În week-end, londonezii vor juca în deplasare la Middlesbrough, în FA Cup, și vor fi nevoiți să călătorească în jur de 700 de kilometri cu autorcarul (dus-întors), pentru că ar fi depășit limita financiară impusă dacă ar fi călătorit cu avionul.
Fanii lui Chelsea și-au arătat constant susținerea pentru Abramovich, omul care a transformat clubul într-o forță în Anglia și Europa. Purtătorul de cuvânt al premierului britanic a apreciat ca "total deplasat" faptul că suporterii lui Chelsea scandează constant numele proprietarului rus Roman Abramovich.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo