Sportul european este serios afectat de situația geopolitică extrem de complicată din Estul Europei. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina este condamnat aspru în toată lumea sportului, iar unele cluburi au luat deja măsuri în acest sens.
După ce șefii celor de la Schalke 04 au anunțat că renunță la parteneriatul de sponsorizare cu Gazprom, oficialii lui Manchester United au luat o decizie similară. Englezii au încheiat astăzi contractul de sponsorizare cu compania aeriană rusă Aeroflot, cu care au colaborat în ultimii 9 ani.
Compania rusă a devenit unul dintre partenerii mondiali ai clubului de pe Old Trafford în 2013, acordul dintre cele două părți fiind reînnoit în 2017, pentru o sumă de aproximativ 35 de milioane de euro.
Liga
Un star de la Barcelona renunță la o sumă mare de bani pentru a ajunge sub comanda lui Guardiola
ACUM 19 ORE
"În lumina evenimentelor din Ucraina, am retras drepturile de sponsorizare ale companiei Aeroflot. Împărtășim preocupările fanilor noștri din întreaga lume și le transmitem gânduri bune celor afectați", au anunțat cei de la Manchester United pe site-ul oficial.
Clubul a folosit în mod regulat avioane Aeroflot în ultimii ani, dar se pare că pentru deplasarea la meciul tur cu Atletico Madrid din optimile Champions League a fost folosit un transportator diferit.
Citește și:

Finala Champions League, mutată de la Sankt Petersburg

Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Forul continental a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, pe Stade de France. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.
"UEFA dorește să-și exprime mulțumirile față de Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc din Champions League în Franța, într-o perioadă de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite și distrugeri.
La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să-și joace meciurile de acasă în locații neutre", a anunțat UEFA.
Premier League
Ten Hag pregătește o mutare de geniu! Transferul prin care United încearcă să dea o dublă lovitură
IERI LA 07:21
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
IERI LA 14:26