Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United a încheiat acordul de sponsorizare cu rușii de la Aeroflot! Anunțul clubului

Bianca Dumitru

Publicat 25/02/2022 la 19:28 GMT+2

Situația geopolitică tensionată din Ucraina afectează serios lumea sportului. Pe lângă decizia UEFA de a muta finala Champions League de la Sankt Petersburg, cluburile au hotărât să renunțe la parteneriatele pe care le aveau cu companiile rusești.

Manchester United beendet die Partnerschaft mit Aeroflot

Credit imagine: SID

Sportul european este serios afectat de situația geopolitică extrem de complicată din Estul Europei. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina este condamnat aspru în toată lumea sportului, iar unele cluburi au luat deja măsuri în acest sens.
După ce șefii celor de la Schalke 04 au anunțat că renunță la parteneriatul de sponsorizare cu Gazprom, oficialii lui Manchester United au luat o decizie similară. Englezii au încheiat astăzi contractul de sponsorizare cu compania aeriană rusă Aeroflot, cu care au colaborat în ultimii 9 ani.
Compania rusă a devenit unul dintre partenerii mondiali ai clubului de pe Old Trafford în 2013, acordul dintre cele două părți fiind reînnoit în 2017, pentru o sumă de aproximativ 35 de milioane de euro.
"În lumina evenimentelor din Ucraina, am retras drepturile de sponsorizare ale companiei Aeroflot. Împărtășim preocupările fanilor noștri din întreaga lume și le transmitem gânduri bune celor afectați", au anunțat cei de la Manchester United pe site-ul oficial.
Clubul a folosit în mod regulat avioane Aeroflot în ultimii ani, dar se pare că pentru deplasarea la meciul tur cu Atletico Madrid din optimile Champions League a fost folosit un transportator diferit.
Citește și:

Finala Champions League, mutată de la Sankt Petersburg

Comitetul Executiv al UEFA a avut astăzi o ședință extraordinară în urma escaladării grave a situației de securitate din Europa. Forul continental a decis să mute finala Ligii Campionilor de la Sankt Petersburg la Paris, pe Stade de France. Meciul se va juca așa cum era programat inițial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET.
"UEFA dorește să-și exprime mulțumirile față de Emmanuel Macron, președintele Franței, pentru sprijinul personal și angajamentul său de a muta cel mai prestigios joc din Champions League în Franța, într-o perioadă de criză fără egal. Împreună cu guvernul francez, UEFA va sprijini pe deplin eforturile pentru a asigura salvarea jucătorilor de fotbal și a familiilor acestora din Ucraina, care se confruntă cu suferințe umane cumplite și distrugeri.
La ședința de astăzi, Comitetul Executiv al UEFA a decis, de asemenea, ca cluburile și echipele naționale ruse și ucrainene care concurează în competițiile UEFA să fie obligate să-și joace meciurile de acasă în locații neutre", a anunțat UEFA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo