Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal a strălucit în amicalele din această vară! Ce îl nemulțumește totuși pe Mikel Arteta

Bianca Dumitru

Actualizat 25/07/2022 la 13:54 GMT+3

Arsenal a avut o vară foarte bună, atât în ceea ce privește transferurile realizate, cât și în amicalele disputate, în care este neînvinsă. Mikel Arteta a dezvăluit că își dorește, însă, să mai obțină câțiva jucători până la startul noului sezon de Premier League.

ORLANDO, FLORIDA - JULY 23: Arsenal manager Mikel Arteta during a pre season friendly between Chelsea and Arsenal at Camping World Stadium on July 23, 2022 in Orlando, Florida. (Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Arsenal se poate lăuda în această vară cu o campanie de transferuri reușită și o serie de amicale din care a ieșit neînvinsă. Echipa lui Mikel Arteta le-a înfruntat până acum pe Ipswich (5-1), Nurnberg (3-5), Everton (2-0), Orlando City (1-3) și Chelsea (4-0), iar până la startul sezonului 2022/23 al Premier League va mai juca doar împotriva Sevillei, pe 30 iulie, în finala Emirates Cup.
În ciuda parcursului foarte bun al echipei sale din meciurile de pregătire, antrenorul Mikel Arteta consideră că mai are nevoie de întăriri. Tehnicianul a vorbit despre faptul că nu are suficienți fotbaliști la dispoziție pe unele posturi și a spus că șefii clubului trebuie să se concentreze acum pe creșterea numărului de jucători din lot.
"Puteți vedea că suntem încă puțini pe unele poziții pentru modul în care ne dorim să jucăm, dar este ceva ce încercăm să rezolvăm. Am crescut calitatea echipei, iar nivelul lotului este ceva ce vrem să continuăm să creștem", a spus Mikel Arteta, după victoria "tunarilor" în fața lui Chelsea.
Antrenorul a vorbit și despre debutul lui Oleksandr Zinchenko, arătându-se încântat de ceea ce a arătat în minutele în care a fost folosit după transferul de la Manchester City.
"Era disperat să joace și știam asta. Au fost maxim 45 de minute, dar s-a văzut imediat că era confortabil. El înțelege tot ce vreau, înțelege procesul cred că a făcut un joc foarte bun", a adăugat antrenorul lui Arsenal.
Citește și:

Ce mutări a făcut Arsenal în această vară

Londonezii și-au luat, până acum, 5 jucători în perioada de mercato din această vară. Cel mai mult au plătit în schimbul lui Gabriel Jesus, transferat de la Manchester City pentru 52,2 milioane de euro.
Tot de la campioana Angliei l-au luat și pe Zinchenko, pentru care au plătit 35 de milioane de euro, sumă pe care le-au achitat-o și celor de la FC Porto, pentru semnătura lui Fabio Vieira.
În plus, în lotul lui Mikel Arteta au mai ajuns Matt Turner, adus de la New England pentru 6,3 milioane de euro, și Marquinhos, trasnferat de la Sao Paulo pentru 3,5 milioane de euro.
În ceea ce-i privește pe jucătorii care au plecat de la Arsenal, se remarcă transferurile lui Alexandre Lacazette, Konstantinos Mavropanos și Matteo Guendouzi. În schimbul acestuia din urmă, care a ajuns la Marseille, "tunarii" au încasat cea mai mare sumă de bani din această vară, 11 milioane de euro.
Arsenal va debuta în sezonul 2022/23 al Premier League pe 5 august, de la ora 22:00, în deplasare pe terenul celor de la Crystal Palace.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo