Arsenal se poate lăuda în această vară cu o campanie de transferuri reușită și o serie de amicale din care a ieșit neînvinsă. Echipa lui Mikel Arteta le-a înfruntat până acum pe Ipswich (5-1), Nurnberg (3-5), Everton (2-0), Orlando City (1-3) și Chelsea (4-0), iar până la startul sezonului 2022/23 al Premier League va mai juca doar împotriva Sevillei, pe 30 iulie, în finala Emirates Cup.
În ciuda parcursului foarte bun al echipei sale din meciurile de pregătire, antrenorul Mikel Arteta consideră că mai are nevoie de întăriri. Tehnicianul a vorbit despre faptul că nu are suficienți fotbaliști la dispoziție pe unele posturi și a spus că șefii clubului trebuie să se concentreze acum pe creșterea numărului de jucători din lot.
"Puteți vedea că suntem încă puțini pe unele poziții pentru modul în care ne dorim să jucăm, dar este ceva ce încercăm să rezolvăm. Am crescut calitatea echipei, iar nivelul lotului este ceva ce vrem să continuăm să creștem", a spus Mikel Arteta, după victoria "tunarilor" în fața lui Chelsea.
Premier League
Arteta nu face sărbătoare după ce Arenal a debutat cu victorie în Premier League! Ce l-a nemulțumit
06/08/2022 LA 06:17
Antrenorul a vorbit și despre debutul lui Oleksandr Zinchenko, arătându-se încântat de ceea ce a arătat în minutele în care a fost folosit după transferul de la Manchester City.
"Era disperat să joace și știam asta. Au fost maxim 45 de minute, dar s-a văzut imediat că era confortabil. El înțelege tot ce vreau, înțelege procesul cred că a făcut un joc foarte bun", a adăugat antrenorul lui Arsenal.
Citește și:

Ce mutări a făcut Arsenal în această vară

Londonezii și-au luat, până acum, 5 jucători în perioada de mercato din această vară. Cel mai mult au plătit în schimbul lui Gabriel Jesus, transferat de la Manchester City pentru 52,2 milioane de euro.
Tot de la campioana Angliei l-au luat și pe Zinchenko, pentru care au plătit 35 de milioane de euro, sumă pe care le-au achitat-o și celor de la FC Porto, pentru semnătura lui Fabio Vieira.
În plus, în lotul lui Mikel Arteta au mai ajuns Matt Turner, adus de la New England pentru 6,3 milioane de euro, și Marquinhos, trasnferat de la Sao Paulo pentru 3,5 milioane de euro.
În ceea ce-i privește pe jucătorii care au plecat de la Arsenal, se remarcă transferurile lui Alexandre Lacazette, Konstantinos Mavropanos și Matteo Guendouzi. În schimbul acestuia din urmă, care a ajuns la Marseille, "tunarii" au încasat cea mai mare sumă de bani din această vară, 11 milioane de euro.
Arsenal va debuta în sezonul 2022/23 al Premier League pe 5 august, de la ora 22:00, în deplasare pe terenul celor de la Crystal Palace.
Premier League
Premier League | Analiza noului sezon, cu transferuri de senzație și cu o luptă pasionantă la titlu
05/08/2022 LA 11:22
Premier League
Arsenal - Everton 2-0 | Gabriel Jesus a strălucit la debut, iar Lampard continuă să aibă probleme
17/07/2022 LA 05:35