Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arteta nu face sărbătoare după ce Arenal a debutat cu victorie în Premier League! Ce l-a nemulțumit

Nicu Savin

Publicat 06/08/2022 la 09:17 GMT+3

Mikel Arteta a avut un discurs echilibrat după victoria lui Arsenal pe terenul lui Crystal Palace, în primul meci al noului sezon din Premier League. Antrenorul "tunarilor" a lăudat dăruirea jucătorilor săi, dar a atras atenția că trebuie să marcheze mai mult, deoarece ratările ar putea costa scump pe viitor.

Mikel Arteta, l'entraîneur d'Arsenal

Credit imagine: Getty Images

Arsenal s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Crystal Palace, în primul meci al sezonului din Premier League. "Tunarii" au avut un start de meci foarte bun și au deschis scorul în minutul 20 prin Martinelli, dar apoi au cedat controlul partidei.
Palace a avut multe șanse de a egala și numai intervențiile senzaționale ale lui Ramsdale au ținut tabela intactă. Arsenal s-a liniștit abia în minutul 85, când Marc Guehi a deviat cu capul în proprie poartă o centrare a lui Saka.
La finalul partidei, Mikel Arteta a lăudat spiritul de sacrificiu al jucătorilor săi, dar a atras atenția că pe viitor echipa trebuie să marcheze mai mult.
"Sunt foarte mulțumit de faptul că nu am luat gol și de cele trei puncte împotriva unui adversar foarte dur. Am avut perioade grele în timpul meciului. Am dat dovadă de rezistență pentru a trece peste ele și sunt cu adevărat pozitiv.
Nu poți să câștigi fără suferință. Am început total diferit față de sezon trecut. Găsirea soluțiilor pentru a trece de momentele grele va fi vitală pentru noi. Cel mai important lucru este că am câștigat primul meci și putem să construim cu încredere și impuls, iar apoi putem vorbi despre lucruri pe care trebuie să le îmbunătățim, care au fost destul de multe, să fiu sincer.
Modul în care am început jocul și am jucat în prima jumătate de oră a fost superb, dar ar fi trebuit să înscriem mai mult. Trebuie să fim mai nemiloși în fața porții, ne lipsește acest avantaj. Pentru a câștiga aici, a trebuit să suferim. Am făcut-o și asta face parte din mentalitatea pe care vrem să o construim", a spus Arteta la conferința de presă.
Citește și:

Arteta, mulțumit de prestațiile lui Saliba și Jesus

Arteta a ținut să laude evoluțiile noilor achiziții ale lui Arsenal, făcând referire în mod special la Wiliam Saliba: "Nu prea vezi un debutant de 21 de ani în Premier League împotriva adversarilor fizici, cu acel calm și prezență de spirit. A demonstrat că este pregătit. Este un jucător de top. Cred că a fost fenomenal în seara asta. A fost omul meciului".
Chiar dacă nu a marcat Gabriel Jesus a fost remarcat și el de Arteta: "Încă de la început a fost un coșmar pentru apărarea adversă. Este electrizant, nu se oprește niciodată, este mereu în umărul tău, este gata să dea totul cu și fără minge și sunt foarte mulțumit de performanța lui".
În etapa a 2-a, echipa lui Arteta va primi vizita lui Leicester. De partea cealaltă, Palace va avea o misiune dificilă în a obține primul rezultat pozitiv din această stagiune, deoarece săptămâna viitoare se va deplasa pe terenul lui Liverpool.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo