În luna ianuarie fotbalul românesc a fost zguduit de un nou scandal de dopaj. Alex Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost suspendați provizoriu pentru folosirea unei metode de vitaminizare interzise de WADA. Jucătorii Astre Giurgiu riscă pedepse foarte mari, dar lucrurile au luat o întorsătură deosebită.
Alex Ioniță a recunoscut pe 2 februarie acuzațiile care i-au fost aduse, sperând că va primi o pedeapsă mai mică. Conform gsp.ro, jucătorul și-a schimbat aseară declarația, menționând că a fost supus unei presiuni foarte mari din partea oficialilor ANAD și că a mărturisit ceea ce aceștia i-au impus.
"Am fost supus unei presiuni enorme și am recunoscut ce mi-au spus ei să recunosc. Am explicat totul în declarația trimisă Comisiei de audiere a ANAD, care sper sa adopte o decizie corecta și să oprească toată această nedreptate aici. Vreau să se știe adevărul și să nu ajungem să fim pedepsiți pe nedrept, eu sau colegii mei. Sper ca măcar cei din Comisie să fie corecți.", a scris Ioniță în noua declarație transmisă către ANAD.
Romanian Liga I
Răsturnare de situație! Astra speră să profite de problemele de la UTA și să rămână în Liga 1
23/05/2021 LA 03:20

Alex Ioniță: "M-am gândit că nu am cum să mă lupt cu WADA și cu FIFA"

În noua scrisoare trimisă, Ioniță a explicat detaliat cum a decurs procesul de vitaminizare considerat interzis și a menționat în final că a recunoscut un lucru neadevărat din cauza fricii de a fi suspendat pe o perioadă foarte lungă, așa cum i-au transmis reprezentanții ANAD.
"Întreaga mea mărturisire făcută la ANAD și Comisia de Audiere privind faptul că am primit perfuzii două flacoane de 100 ml fiecare, a fost făcută strict cu scopul de a primi o decizie mai repede și pentru clemență din partea lor, adică o pedeapsă mai mică, cum mi s-a promis, fiind și speriat că aș putea fi suspendat pentru 4 ani printr-o decizie care să nu mai poată fi modificată. Acest fapt ar fi însemnat finalul carierei mele de fotbalist. În realitate, nu am convingerea că am încălcat reglementările antidoping, adică nu am convingerea că aș fi primit o cantitate perfuzată mai mare de 100 ml.
Înțeleg să retrag întrega mea declarație de recunoaștere sau de mărturie împotriva colegilor mei, acestea fiind făcute sub presiunea psihologică a faptului că reprezentanții ANAD susțineau că există toate probele împotriva mea, susținerea ANAD de către WADA și FIFA și a faptului că în caz contrar aș risca o pedeapsă de 4 ani. M-am gândit că nu am cum să mă lupt cu WADA și cu FIFA și că urmează să primesc o pedeapsă de 4 ani. Singurele aspecte de fapt pe care le susțin sunt cele din prezenta declarație.", a încheiat Ioniță noua sa declarație.
Romanian Liga I
U Craiova 1948 chiar se transformă într-o forță! Alte două transferuri de marcă pregătite de olteni
20/05/2021 LA 06:10
Romanian Liga I
Eugen Neagoe, out de la Astra. Clubul a anunţat deja noul antrenor
09/05/2021 LA 18:19