Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj - FCSB 2-0 | Ardelenii își respectă statutul de campioană și încheie sezonul cu o victorie

Nicu Savin

Actualizat 25/05/2021 la 22:32 GMT+3

CFR Cluj - FCSB 2-0 | Ardelenii au câștigat ultima partidă din acest sezon prin golurile marcate de Gîdea și Rondon.

CFR Cluj - FCSB 2-0 (25.05.2021)

Credit imagine: Eurosport

CFR Cluj și FCSB au oferit un meci agreabil în ultima lor reprezentație din acest sezon. Bucureștenii au trimi în teren o echipă cu foarte mulți tineri, iar diferența de valoare s-a văzut, chiar dacă gazdele nu au turat la maxim motoarele.
La pauză a fost 1-0, după reușita tânărului Mihai Gîdea din minutul 15, aflat la prima sa reușită în Liga 1. În repriza secundă, Rondon a dublat avantajul campioanei (min.66), iar scorul putea fi mult mai mare fără intervențiile lui Târnovanu. Portarul oaspeților a apărat inclusiv un penalty executat de Ciprian Deac în minutul 74.
S-a terminat 2-0, iar clujenii încheie în stil de mare echipă un sezon în care titlul nu mai părea atât de sigur la un moment dat. În schimb, FCSB e cu gândul deja la noul sezon și se mulțumește cu locul doi, așa cum a făcut-o mai mereu în ultimii ani, deși echipa a dat impresia în multe momente ale acestei stagiuni că poate termina pe primul loc.

CFR Cluj - FCSB, LIVETEXT

min.74: Ciprian Deac putea face 3-0 dar a ratat o lovitură de la 11 metri. Tânărul Târnovanu a avut o intervenție excepțională, el fiind de departe cel mai bun om al oaspeților în această partidă.
min.66: Goooool CFR Cluj! Rondon majorează avantajul ardelenilor după o centrare perfectă a lui Costache.
Pauză: Clujenii conduc cu avantaj minim, deși au mai avut câteva bune oportunități de a mai marca.
min.15: Gooool CFR Cluj! Tânărul Mihai Gîdea a deschis scorul pentru gazde cu un șut imparabil din interiorul careului. A fost prima reușită în Liga 1 a atacantului de 21 de ani.
min.1: A început partida de la Cluj-Napoca! În tribune sunt circa 1500 de fani.
CFR Cluj - FCSB | Echipele de start
CFR CLUJ: Bălgrădean - Manea, Vinicius, Burcă, M. Camora - Deac, Hoban, Păun - Gîdea, Rondon, Costache
FCSB: Târnovanu - Pantea, Simion, Filip, Șerban - Nedelcu, Vînă, Perianu - Niță, Fl. Tănase, Musi
Știrea inițială
CFR Cluj - FCSB ar fi putut fi o adevărată finală a Ligii 1, dar "roș-albaștri" au capotat pe acest final de sezon, iar ardelenii s-au încoronat deja campioni, pentru a 4-a oară consecutiv.
Astfel, partida din Gruia nu mai are nicio miză, cei de la FCSB fiind siguri de poziția secundă, care duce în preliminariile Conference League. Orgoliile sunt însă foarte mari, ținând cont că cele 2 formații s-au luptat la baionetă pentru titlu în ultimii ani, cu excepția sezonului precedemt când principala adversară a clujenilor a fost CSU Craiova. Totuși, CFR este mare favorită, deoarece bucureștenii au deplasat la Cluj-Napoca un lot din care lipsesc cei mai valoroși jucători, care au fost deja lăsați în vacanță.
picture

VIDEO | Rivaldo, Berbatov și legende CFR Cluj felicită campioana României

Meciul din această seară va fi ultimul pentru Toni Petrea în calitate de antrenor al FCSB-ului, oficialii clubului bucureștean anunțând deja că Dinu Todoran va conduce echipa din sezonul viitor.
Nici la CFR Cluj lucrurile nu sunt foarte clare în privința antrenorului. Edi Iordănescu și-a îndeplinit obiectivul, dar nu e sigur că va rămâne la Cluj. Tehnicianul de 42 de ani nu a spus răspicat dacă va continua în Gruia, deși în plan sportiv a avut realizări. În cazul în care Iordănescu nu va rămâne la Cluj, locul său ar putea fi luat de Adrian Mutu, cel care a declarat că vrea să preia o echipă de club, dar care negociază cu mai multe formații.
picture

Interviuri cu Ioan Andone, Ciprian Deac și Cristian Panin, despre primul titlu cucerit de CFR Cluj

CFR Cluj - FCSB, ultima reprezentație pentru cele 2 echipe din acest sezon

Cele 2 echipe s-au întâlnit de 4 ori până acum în acest sezon. În Liga 1, CFR și FCSB au câștigat fiecare pe teren propriu în sezonul regulat (CFR Cu 2-0 și FCSB cu 3-0), iar în turul din play-off s-a terminat egal, 1-1, golul egalizator al ardelenilor fiind marcat în prelungiri, acela reprezentând un moment de cumpănă pentru finalul de sezon. CFR s-a impus și în Supercupa României (1-0, după prelungiri), astfel că toate meciurile cu miză din acest sezon s-au încheiat în favoarea lor.
Meciul va fi unul special și prin prisma faptului că va fi primul din acest sezon al Ligii 1 la care vor asista spectatori. Ardelenii au pus în vânzare 1.500 de bilete, iar fanii vor trebui să respecte protocoalele impuse de autorități, adică să prezinte certificatul de vaccinare, rezultatul negativ al unui test RT-PCR (nu mai vechi de 72 de ore) sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid (nu mai vechi de 24 de ore).
CFR Cluj - FCSB, echipele probabile
  • CFR CLUJ: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, A. Burcă, Camora - Sigurjonsson, Bordeianu, Gâdea - C. Deac, Debeljuh, V. Costache
  • FCSB: Târnovanu - Pantea, G. Simion, Nedelcu, Șerban - Vână, Perianu, Oaidă - Ad. Niță, Fulga, Musi
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo