Edi Iordănescu, un profesionist desăvârșit, a acceptat să vină la FCSB, dar și-a betonat contractul, astfel încât cei din conducere să nu mai poată să treacă peste capul antrenorului, așa cum s-a întâmplat cu aproape toți antrenorii veniți la club după Laurențiu Reghecampf. "Jucăria" a aparținut staffului tehnic, care era singurul în măsură să ia decizii cu privire la tactică, la primul "11" și la schimbări.
Acest lucru a deranjat rău, iar conducerea a făcut tot posibilul pentru a recăpăta din nou puterea. Ca atare, în ultima perioadă s-au făcut o mulțime de declarații menite să îi zgândăre orgoliul lui Edi Iordănescu, astfel încât să îl forțeze să plece. Iar acesta, conștient că nu are cum să facă performanță într-un asemenea climat, a ales să se despartă de clubul roș-albastru. Tehnicianul a fost atât de scârbit de atitudinea conducerii încât nici nu a vrut să se mai prevaleze de clauza de 500.000 de euro. Oricine cu coloană vertebrală ar fi procedat la fel, astfel că oficialii FCSB au ajuns unde au vrut: vor numi un om de paie, care poate fi ușor controlat.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
"GENERAȚIA DE AUR", INTERZISĂ LA NAȚIONALĂ. CINE VINE ÎN LOCUL LUI RĂDOI?

Nicolae Dică, favorit să vină la FCSB

Conducerea are nevoie din nou de putere, astfel că s-a găsit deja înlocuitorul ideal pentru Edi, anunță Digi Sport: Nicolae Dică. Acesta a fost un executant excelent în perioada petrecută la FCSB, iar acum e liber de contract, după ce Rădoi a ales să plece de la națională (Dică îi era secund). Între 2017 și 2018 la clubul roș-albastru, Dică nu a obținut nicio performanță cu echipa și jocul arăta fără orizont, dar cei din loje au apreciat întotdeauna că acesta urmează fără să crâcnească ordinele date.
De notat că inițial conducerea se gândise la Rădoi, selecționerul naționalei, dar această variantă a picat repede, în contextul în care tehnicianul primei reprezentative va fi greu de controlat. Rădoi este un antrenor cu mare personalitate și nu ar accepta imixtiuni la un club unde și-ar asuma performanța. De altfel, acesta a și punctat aseară, după ce a anunțat că pleacă de la prima reprezentativă, că nu va accepta o eventuală ofertă de la FCSB.
Ca atare, s-a ajuns rapid la soluția Dică, un antrenor docil, care se face plăcut în vestiar și care a executat la "milimetru", în precedentul mandat, voia șefilor FCSB. Dică a fost curtat și în vară, înainte de a fi instalat Dinu Todoran, un alt antrenor fără vreun background, dar care s-a înscris în lista lungă de "oameni de paie" desemnați să execute dorințele conducerii. Atunci, actualul secund al lui Rădoi a declinat oferta roș-albaștrilor, dar acum situația s-a schimbat. Selecționerul a anunțat că pleacă de la națională, astfel că Dică va deveni și el liber de contract.

Pintilii, varianta "B" pentru postul de antrenor la FCSB

În contextul în care Dică va refuza să se întoarcă la formația roș-albastră, conducerea se gândește la permanentizarea colaborării cu Mihai Pintilii, cel care va fi interimar după plecarea lui Edi Iordănescu.
Fostul închizător are o relație foarte bună cu oficialii clubului, dar nu posedă încă licența Pro. Ca atare, va trebui adus un tehnician de formă, care să figureze doar în acte ca "A1", responsabil pentru pregătirea echipei și rezultate urmând a fi fostul mijlocaș. Acesta e respectat de jucători și are o relație excelentă cu aceștia, dar probabil că raportul de "forțe" se va schimba: Pintilii va fi văzut de vestiar drept o portavoce a conducerii, fiind greu de crezut că, orice antrenor va veni, acesta va mai avea autoritate. Deciziile sunt luate exclusiv din lojă, iar FCSB nu are cum să emită pretenții în asemenea condiții.
Cum conducerea FCSB e imprevizibilă, nu e complet exclus să asistăm la un alt antrenor, fără nume, așa cum au fost cazurile lui Mihai Teja, Bogdan Vintilă și Toni Petrea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11