Neînvins de când a venit pe banca FCSB, Edi Iordănescu părea din multe puncte de vedere antrenorul ideal. Un tehnician modern, "tobă" de teorie și, mai presus de toate un om vertical, capabil să impună respect în vestiar.
La un club profund cangrenat, în care conducerea s-a obișnuit să ia toate deciziile, peste capul antrenorilor, acest lucru nu a fost tolerat. FCSB ajunsese în sfârșit pe mâinile unui profesionist, dar oficialii pierduseră toată puterea, neputând să se "mai joace" de-a alcătuirea echipei și de-a schimbările.
CITEȘTE ȘI:
Romanian Liga I
O nouă plecare de la FCSB! Legia, ofertă pentru un jucător al lui Petrea
29/06/2022 LA 08:40
DISTRUSĂ DE FANI, CONDUCEREA FCSB "SE JOACĂ" DE-A VÂNZAREA CLUBULUI

Edi Iordănescu pune punctul pe "i" după despărțirea de FCSB

Ca atare, Edi Iordănescu a fost umilit public de conducere, fiind forțat să demisioneze. S-a speculat că tehnicianul se va prevala de clauza de 500.000 de euro pe care o avea, dar a preferat să rămână vertical până la capăt și să se disocieze total de mizeriile conducerii. Aceasta din urmă acreditase ideea că Iordănescu a plecat de bunăvoie, având un pre-contract cu Federația. Nimic mai fals, susține Edi, care garantează că nu a purtat vreo discuție pentru preluarea locului lăsat vacant de Rădoi. Pur și simplu a fost o lecție de moralitate și verticalitate, dar din păcate pentru FCSB demersul său nu va fi înțeles niciodată în lojă.
"Plec pentru că asta s-a dorit! Am vrut să arăt că nu te poți juca cu destinele altora, el se joacă cu dragostea și patima multor oameni. Nu am nicio ofertă, nici de la FRF, de la nimeni! Îmi rup carnetul de antrenor dacă eu mint, am avut oferte din străinătate pe care le-am refuzat! Am primit multe mesaje, n-am înțeles ce voia, m-am enervat și am ripostat… Am vrut să realizez multe lucruri, drumul spre casă va fi foarte greu! Am venit cu încredere și plec cu dezamăgire", a explicat Edi Iordănescu, potrivit ProSport.
FCSB își caută acum un "antrenor de paie", care să execute fanteziile conducerii fără să aibă vreun cuvânt de spus. Din câte se pare, favorit să îl înlocuiască pe Iordănescu Jr este Nicolae Dică, care a rămas liber de contract după plecarea lui Rădoi de la națională (era secundul lui). Fostul atacant de la FC Argeș și FCSB i-a mai antrenat pe roș-albaștri în trecut, fără rezultate. Totuși, modul în care a urmat cu sfințenie fiecare "poruncă" primită din lojă l-a făcut să fie candidatul ideal pentru un post unde nu contează valoarea sau profesionalismul, ci servilismul față de patron.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Valentin Gheorghe, adio FCSB! Atacantul de bandă, spre Turcia. Detaliile mutării
28/06/2022 LA 08:07
Romanian Liga I
CFR are oferte pentru 4 jucători de bază, cotați la 9 milioane €. Anunțul clujenilor
18/06/2022 LA 20:11