După mai bine de două săptămâni de la scandalul iscat după eliminarea din Europa League, CFR Cluj și-a găsit un nou președinte. Oficialii campioanei României au ajuns la un acord cu Cristian Balaj, președintele Agenției Naționale Anti-Doping, care a acceptat să preia funcția rămasă vacantă după demiterea lui Marian Copilu.
Anunțul oficial a fost făcut în această seară pe contul de Facebook al fostului arbitru, care și-a explicat decizia.
"Confirm înțelegerea cu CFR Cluj, aceasta urmează să fie parafată în perioada următoare. În urma discuțiilor cu acționarii, am rămas plăcut impresionat de proiectele serioase pe care mi le-au prezentat, în mod sprecial de cel al înființării unei academii de juniori care va aduce un plus valoare nu doar pentru viitorul clubului, cât și pentru echipa națională.
Romanian Liga I
Dan Petrescu vrea să scape de unul dintre titularii folosiți de Marius Șumudică la CFR Cluj
ACUM 13 ORE
Discuțiile abordate au vizat atribuțiile funcției de președinte, iar singurul subiect legat de arbitraj a fost nevoia implementării sistemului VAR în România pentru a elimina greșelile majore.
Atenția mea se îndreaptă acum și către decizia WADA de a declara Agenția Națională Anti-Doping ca fiind neconformă până la adoptarea noii legi anti-doping.
Am decis ca preluarea funcției de președinte al CFR Cluj să fie făcută imediat după ce proiectul de lege în derulare intră pe făgaș normal în Parlament și este asigurată procedura de urgență propusă în urma ședinței de Guvern", a fost mesajul postat de Balaj pe rețelele de socializare.

Marian Copilu, OUT de la CFR după eliminarea din Europa League

După înfrângerea suferită în fața celor de la Steaua Roșie Belgrad, patronul celor de la CFR Cluj a tăiat în carne vie. Odată cu Marius Șumudică, au fost demiși și Marian Copilu, eminența cenușie de la club, dar și juristul Ionuț Ivașcu. Informația a surprins, în contextul în care primul era văzut de mulți drept omul din spatele performanțelor din ultimii ani, iar celui de-al doilea nu aveau cum să i se impute rezultatele.
Aceștia doi au fost victime colaterale pentru că la CFR se formaseră două tabere: una care îl susținea pe Șumudică și alta care voia să scape neapărat de el, considerându-l un tehnician foarte slab, incapabil să ducă echipa la nivelul următor.
Lucrurile au ajuns astfel la o temperatură de fierbere după meciul cu sârbii, astfel că la finalul confruntării din play-off-ul Europa League kinetoterapeutul Viorel Boncoi și juristul CFR-ului, Ionuț Ivașcu, s-ar fi luat la bătaie într-un birou. Marian Copilu, prezent și el în birou, ar fi intervenit, totul degenerând.
https://i.eurosport.com/2021/09/14/3218306.jpg
UEFA Europa Conference League
"Rămâneți muți dacă vă spun ce s-a întâmplat la CFR!" Replica lui Șumudică după atacul lui Petrescu
IERI LA 04:20
UEFA Europa Conference League
Petrescu îl critică pe Șumudică, după Jablonec-CFR 1-0: "Nu eu am făcut pregătirea și transferurile"
16/09/2021 LA 21:29