Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dusan Uhrin, debusolat după retrogradarea lui Dinamo: "Nu mă întrebați de viitorul clubului!"

Irina Aldea

Publicat 29/05/2022 la 23:56 GMT+3

Dinamo Bucureşti a retrogradat pentru prima oară în istoria sa din Liga I de fotbal, după ce a terminat la egalitate cu Universitatea Cluj, 1-1 (1-1), duminică seara, pe teren propriu, în manşa a doua a barajului pentru menţinere/promovare.

Dusan Uhrin

Credit imagine: Getty Images

Dinamo, care a evoluat neîntrerupt în primul eşalon din 1948, fusese învinsă în tur de Universitatea cu 2-0.În meciul din Şoseaua Ştefan cel Mare, ''U'' a deschis scorul prin Dragoş Tescan (17), cu un şut de senzaţie sub transversală de la circa 30 de metri, surprinzându-l ieşit pe portarul Mihai Eşanu. Dinamo a egalat rapid, prin Vlad Morar (19), la centrarea lui Cosmin Matei.
Dinamo a ratat primele ocazii ale partidei, prin Gabriel Torje (8) şi Christian Irobiso (15), înaintea celor două goluri. ''U'' a mai avut o ocazie notabilă, dar Eşanu a respins şutul lui Sergio Ribeiro (21). Universitatea Cluj, care a încheiat sezonul pe locul al treilea în play-off-ul ligii secunde, revine în primul eşalon după o pauză de şapte ani. Dinamo, care a încheiat pe locul 8 în play-out, este al doilea cel mai titrat club din Liga I, cu 18 titluri şi 13 Cupe ale României.
CITEȘTE ȘI:

Dusan Uhrin, debusolar după retrogradarea lui Dinamo în Liga a doua

"Sunt atât de trist, am crezut că putem salva Dinamo. Acum cred că conducerea lui Dinamo trebuie să se gândească ce va fi în continuare. Este aproape imposibil să te gândeşti la un viitor, după ce s-au schimbat atât de mulţi jucători. Eu am făcut tot ce am putut, îmi pare rău pentru suporteri.
Am pierdut la Cluj prima manşă a barajului. Am scris un singur gol în ambele meciuri, aşa e imposibil. Sunt atât de supărat, nici nu ştiu ce aş putea face mai mult. Nu ştiu ce aş fi putut să fac mai mult în acest baraj, nu îmi dau seama. Nu sunt foarte mândru, pentru că am retrogradat. Nu ştiam care e situaţia aici (n.r. când a venit). Am vrut să vin să ajut, dar nu am putut mai mult.
Nu vreau să vorbesc acum despre vina mea, trebuie să îi întrebaţi pe anii. Atmosfera în vestiar era foarte rea. Am vorbit cu ei. Nu pot vorbi acum de suporteri. Nu ştiu care va fi viitorul. Nu cred că este o întrebare pentru mine să vorbim despre viitorul lui Dinamo. Am antrenat timp de 25 de ani, niciodată nu a fost o situaţie atât de gravă. Nu doar despre retrogradare, despre tot. Nu mai am contract pentru sezonul viitor. Am dorit să păstrez echipa în Liga 1, nimeni nu a vorbit cu mine ce se întâmplă dacă ajungem în Liga 2", a declarat Dusan Uhrin la finalul meciului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo