Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL | Rapid are, începând de azi, un nou acționar majoritar! Comunicatul oficial al giuleștenilor

Irina Aldea

Publicat 28/04/2022 la 19:03 GMT+3

Rapid are, începând de azi, un acționar majoritar, în persoana lui Victor Angelescu. Cehul Martin Machon a vândut partea lui, au transmis giuleștenii printr-un comunicat.

Rapid București. Foto credit: Agerpres

Credit imagine: Eurosport

Victor Angelescu va deveni acţionarul majoritar al clubului de fotbal Rapid Bucureşti prin achiziţionarea pachetului deţinut de antreprenorul şi investitorul ceh Martin Machon, care a deţinut 49% din FC Rapid din 2018, când echipa evolua în ligile inferioare ale fotbalului românesc, potrivit Agerpres. În timpul celor patru ani de colaborare a lui Machon cu FC Rapid Bucureşti, clubul a reuşit să revină în Liga I de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016.
''Iniţial, puţini au crezut în planul ambiţios de a readuce clubul în clasament, dar experienţa administrativă şi pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiţii, plănuind să lupte pentru participarea în competiţiile europene în următorii ani'', se arată în comunicat.
CITEȘTE ȘI:

Victor Angelescu este acționar majoritar la Rapid

Martin Machon nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a promovat în prima ligă, investitorul a decis să-şi vândă acţiunile. Ambele părţi au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacţiei. FC Rapid va rămâne pe mâinile românilor, iar Machon nu plănuieşte, momentan, nicio investiţie în industria sporturilor şi vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.
''Dezvoltarea Rapid Bucureşti de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susţinut totodată şi creşterea brandului APS România. Le dorim Rapidului şi lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competiţiilor europene'', a declarat Martin Machon.
"Oficial, s-a concretizat această tranzacţie, am achiziţionat partea celor de la APS, o companie ce a fost alături de noi încă din Liga 3, iar cu această ocazie vreau să le mulţumesc pentru aportul lor la performanţele Rapidului. Au fost nişte parteneri de nădejde, împreună am realizat lucruri frumoase şi am reuşit să ducem Rapidul acolo unde îi este locul, în prima ligă. Rapid a redevenit un brand puternic în fotbalul românesc, iar acesta este doar începutul", a declarat Angelescu.
Grupul APS operează în principal pe pieţe din Europa Centrală şi de Sud-Est. Compania este reprezentată în 15 ţări. Activitatea de bază a grupului APS este reprezentată de trei piloni: investiţie, administrarea şi gestionarea creanţelor restante, investiţiile imobiliare, recuperarea datoriilor. În prezent, administrează portofolii NPL, cu o valoare nominală de peste 10,3 miliarde de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo