Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FRF a decis unde se va disputa finala Cupei României! Arena va găzdui și meciuri de la Euro U21

Bianca Dumitru

Publicat 27/04/2022 la 15:56 GMT+3

Finala Cupei României se va juca pe noua arenă din Giulești. FRF a anunțat printr-un comunicat de presă că stadionul celor de la Rapid va găzdui și meciuri ale echipei naționale din Nations League, dar și partide de la turneul final al Euro U21 din 2023.

Stadionul Giulești. Credit foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei

Credit imagine: facebook

Stadionul din Giulești va găzdui, pe 19 mai, finala Cupei României. Alegerea arenei s-a făcut în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care a avut loc astăzi.
Finalistele Cupei României vor fi decise pe 11 mai, atunci când sunt programate meciurile retur din semifinalele competiției.
În prima manșă, FC Voluntari s-a impus cu scorul de 2-0 în fața celor de la FC Argeș, iar Sepsi Sf. Gheorghe a câștigat cu 2-1 meciul cu Universitatea Craiova.
Retururile vor avea loc la Pitești, respectiv Craiova, pe 11 mai, de la ora 18:00.
Citește și:

Multe meciuri tari pe noua arena a Rapidului

Conform unui comunicat de presă al Federației Române de Fotbal, arena de 14.050 de locuri, care a costat aproximativ 39,5 milioane de euro, va găzdui și meciuri la turneul final al Campionatului European U21 din 2023.
Asta după ce în Giulești se vor juca și partidele echipei naționale a României cu Finlanda și Muntenegru din Liga Națiunilor, dueluri care vor avea loc în luna iunie.
"Cu un an înaintea debutului turneului UEFA U21 EURO 2023, programat să se dispute în România, la București și Cluj-Napoca, și în Georgia, pe noua arenă din Capitală se vor juca meciurile echipei naționale a României cu Finlanda, 11 iunie, și Muntenegru, 14 iunie, ambele din Liga Națiunilor.
Prin organizarea celor două partide oficiale la distanță de doar 3 zile vor fi verificate toate facilitățile arenei, reprezentând, în același timp, și un bun prilej de stabilire a unui mod de lucru eficient cu echipa de organizare din Giulești. Testarea timpurie în condiții reale face parte din bunele practici în organizarea evenimentelor sportive de top.
Arena din Giulești va găzdui partide la EURO U21 din 2023. Celelalte stadioane gazdă ale turneului, Steaua, Cluj Arena, Dr. Constantin Rădulescu, au beneficiat deja de organizarea de meciuri internaționale de primă categorie", se arată în comunicatul FRF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo