Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rapid încearcă lovitura iernii în Liga 1! Giuleștenii vor un jucător cu 25 de selecții la națională

Nicu Savin

Publicat 07/01/2022 la 21:48 GMT+2

Rapid vrea să se întărească în această perioadă de mercato, iar aducerea unui atacant este principala dorință a lui Mihai Iosif. Oficialii giuleștenilor încearcă să dea o adevărată lovitură și să-l împrumute pe Florin Andone, jucător care aparține de Brighton, dar care este împrumutat la Cadiz, acolo unde a jucat însă foarte puțin.

Mihai Iosif (Rapid)

Credit imagine: facebook

Rapid a avut o primă parte de sezon peste așteptări, iar ocuparea unui loc de play-off nu mai pare un vis imposibil. Chiar dacă jucătorii și oficialii suțin în continuare că obiectivul este salvarea de la retrogradare, e clar că un loc în primele 6 este acum marea dorință a giuleștenilor.
Pentru acest lucru este însă nevoie de întăriri, iar aducerea unui atacant este principala preocupare a conducerii. Oficialii Rapidului se pare că se mișcă foarte bine și sunt aproape de a obține împrumutul lui Florin Andone, susține site-ul 1923.ro. Conform sursei citate, Rapid ar urma să-i achite 75.000 de € atacantului, restul salariului urmând să-l încaseze de la Brighton.
Andone este jucătorul formației din Premier League, dar a fost împrumutat până în vară la Cadiz. Nici întoarcerea în La Liga nu l-a făcut pe Andone să revină la forma de dinainte de accidentarea gravă suferită în perioada în care juca la Galatasaray, iar ibericii sunt gata să-l cedeze.
Andone a jucat numai 6 partide pentru Cadiz în acest sezon (4 în La Liga și două în cupă) și a marcat un singur gol, în Cupa Spaniei. Contractul atacantului cu Brighton este valabil până în 2023 și probabil va fi dus la bun sfârșit, deoarece salariul său este unul consistent, dar e greu de crezut că românul va mai prinde vreun minut în tricoul "pescărușilor".
Citește și:

Florin Andone, dorit de Rapid sub formă de împrumut

Venirea lui Andone la Rapid nu ar fi una deloc ieșită din comun, atacantul afirmând în urmă cu ceva timp că este un fan al alb-vișiniilor.
Dacă mutarea se va realiza, Rapid va fi primul club din România pentru care Andone va juca la nivel profesionist. Atacantul ajuns la 28 de ani s-a format în Spania, acolo unde a jucat la Castellon, Villarreal B, Atletico Baleares, Cordoba sau Deportivo La Coruna. În 2018 a prins transferul carierei, la Brighton, dar după doar un an a fost împrumutat la Galatasaray, iar de acolo a început coșmarul.
O accidentare gravă l-a scos multă vreme din circuit, iar revenirea a fost mai dificilă decât s-ar fi crezut. Împrumutul la Cadiz a fost o șansă de a-și relansa cariera la cel mai înalt nivel, dar o abatere disciplinară la începutul stagiunii l-a tras în jos și a primit puține șanse din partea antrenorului.
Eventuala sosire în România ar putea reprezenta un ultim tren pentru atacantul care în urmă cu câțiva ani devenise titular de drept în atacul echipei naționale. Între 2015 și 2019, Andone a adunat 25 de selecții la prima reprezentativă pentru care a marcat în două rânduri.
Dacă va ajunge la Rapid, Andone va lupta pentru un post de titular cu Adrian Bălan, golgheterul echipei cu 6 goluri, respectiv marocanul Younes Bnou Marzouk, care a marcat de 3 ori în acest sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo