Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Situație bizară în Liga 1! Enriko Papa a avut covid în timpul meciului cu CFR

Romeo Ene

Actualizat 01/02/2022 la 17:14 GMT+2

Liga 1 continuă să surprindă pe zi ce trece, iar cel mai recent caz este cel al lui Enriko Papa, jucător al lui FC Botoșani, ce a fost depistat pozitiv cu COVID-19, după meciul cu CFR Cluj.

Enriko Papa, depistat pozitiv după meciul cu CFR

Credit imagine: facebook

Conform GSP, mijlocașul, titular în egalul obținut de Botoșani pe terenul campioanei României, CFR Cluj, a fost testat pozitiv la testul de COVID-19, a doua zi după meci.
Aceeași sursă notează faptul că Enriko Papa, David Croitoru și Eduard Florescu i-ar fi spus antrenorului Marius Croitoru faptul că nu se simt deloc bine înaintea partidei, însă doar David, fiul acestuia, a precizat că nu poate juca.
Papa și Florescu au jucat încă din primul 11, cel de-al doilea fiind înlocuit la pauză cu Sebastian Mailat, în timp ce Papa a fost înlocuit în minutul 76, cu Realdo Filli.
Testele PCR au confirmat faptul că jucătorul albanez are COVID-19, în timp ce David Croitoru și Eduard Florescu au fost testați negativ.
CITEȘTE ȘI:

Jucătorii vaccinați nu sunt testați

Vestea bună pentru Marius Croitoru este că jucătorul va sta în izolare doar 5 zile, ca urmare a faptului că este vaccinat. Ceilalți doi jucători sunt și ei apți pentru meciul cu Dinamo, de pe teren propriu, de etapa viitoare.
Conform protocolului medical aflat în vigoare, orice jucător poate evolua într-un meci doar dacă are schema completă de vaccinare sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni. În caz contrar, el trebuie să prezinte dovada unui test negativ, ori PCR, ori rapid.
Mai mult decât atât, dacă un jucător este vaccinat sau a trecut prin boală în ultimele 6 luni, atunci acesta nu va fi testat, iar așa s-a ajuns ca Papa să fie depistat pozitiv după meciul de la Cluj, și nu înainte.
CFR Cluj a obținut doar o remiză cu FC Botoșani, scor 1-1, după o partidă controlată în mare parte de campioana României. În urma acestui rezultat, CFR Cluj rămâne lider, cu 59 de puncte după 23 de etape, însă diferența față de FCSB s-a micșorat la 8 puncte, ceea ce înseamnă 4 în play-off. De altfel, sunt primele puncte pierdute de clujeni pe teren propriu, în acest sezon.
De cealaltă parte, Botoșaniul a obținut un punct prețios pe terenul campioanei României și își menține cea de-a patra poziție, cu 38 de puncte, având un avans de 5 puncte față de Rapid, prima echipă din afara locurilor de play-off.
CFR Cluj va merge pe terenul Universității Craiova etapa viitoare, în timp ce Botoșaniul va primi vizita lui Dinamo București.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo