Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bogdan Lobonț, prima reacție după numirea la Rapid! Ce obiectiv are în acest final de sezon

Bianca Dumitru

Publicat 17/04/2024 la 20:05 GMT+3

Rapid s-a despărțit marți după-amiază de Cristiano Bergodi, conducerea clubului numindu-i pe banca tehnică pe Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi. Fostul portar a vorbit despre ce urmează pentru el și despre șansele pe care le are la calificarea echipei în următorul sezon al cupelor europene.

Bogdan Lobonț la Rapid, foto: Facebook Rapid

Credit imagine: facebook

Rapid a ajuns luni seară la 4 înfrângeri în tot atâtea meciuri disputate în play-off-ul SuperLigii. La nici 24 de ore de la duelul cu Sepsi Sf. Gheorghe, conducerea clubului din Giulești l-a demis pe antrenorul Cristiano Bergodi.
În locul italianului, pe banca tehnică au fost numiți Bogdan Lobonț, alături de Adrian Iencsi și Ciprian Niță, care vor pregăti echipa cel puțin până la finalul actualei stagiuni.
După numirea ca principal la Rapid, fostul portar a vorbit despre această mutare, arătându-se entuziasmat de oportunitatea de a-i antrena pe giuleșteni. Lobonț i-a lăudat pe jucătorii din lot și a dezvăluit că visează să câștige un titlu alături de Iencsi.
"Am primit oportunitatea de a antrena Rapidul cu mare entuziasm. Același entuziasm vreau să îl transmit jucătorilor, împreună cu colegii mei. Au calitate, au demonstrat asta în atât de multe meciuri și pot face lucruri fantastice în meciurile în care au mai rămas.
Să visezi la titlu nu costă nimic. Important e să ai visuri cât mai mari, să muncești pentru ele, iar la final, munca te răsplătește. Mai devreme sau mai târziu vom reuși să câștigăm împreună (n.r. cu Adrian Iencsi) și un campionat.
E fundamental să te gândești cât mai sus posibil, de asta ne-am apucat de meseria asta, e valabil pentru orice faci în viață", a declarat Bogdan Lobonț pentru Rapid TV.
Citește și:

Lobonț a dezvăluit care e obiectivul Rapidului în acest final de sezon

Întrebat și despre derby-ul cu FCSB, fostul fotbalist a spus că echipa sa va face tot posibilul pentru a obține un rezultat cât mai bun.
Lobonț a punctat și că obiectivul pentru care va lupta Rapid în acest final de sezon este calificarea în cupele europene, un obiectiv pentru care jucătorii din Giulești vor lupta în fiecare dintre cele 6 meciuri rămase de disputat.
"Nu trebuie să ne ascundem după deget. Din punct de vedere mental suntem jos, dar avem forța necesară și ustensilele necesare să ne ridicăm. Te poți ridica din orice, putem depăși acest moment din punct de vedere mental. E inutil să vorbim despre ce s-a întâmplat, e important ce facem astăzi. La final, putem trage linie să vedem unde am ajuns.
Într-un derby nu contează forma! Ei traversează o perioadă extraordinară, au șanse mari să câștige campionatul. Noi avem șansa noastră, încă suntem în obiectiv. Facem tot posibilul să obținem maximum posibil din ceea ce se poate obține cu ceea ce avem la dispoziție.
Am avut atâtea experiențe și aici, și în cariera de jucător, într-un derby, jucătorii se auto-depășesc. Nu cred că o să fie diferențe la meciul de sâmbătă. Și cu Dinamo pe Arena Națională a fost un meci dificil. Mergem să ne jucăm șansa, asigur pe toată lumea că vom lupta pentru fiecare minge și pentru rezultat.
Toată lumea dorește să ne calificăm în cupele europene, important e ca toată lumea să vrea. Dacă vor toți, atunci putem să îndeplinim acest obiectiv important. Știm ce trebuie să facem, dar momentan nu pot să vorbesc de șansele Rapidului de a se întoarce în Europa, pentru că nu sunt statistician", a adăugat Bogdan Lobonț.
Derby-ul dintre FCSB și Rapid, contând pentru a cincea etapă a play-off-ului SuperLigii, este programat sâmbătă seară, de la ora 20:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo