Super Liga Europei împarte lumea fotbalului european în 2 tabere. Cluburile puternice sunt atacate vehement de voci importante din sportul rege, iar UEFA amenință cu măsuri drastice, mergând până la excluderea acestora din toate forurile la care sunt afiliate.
"Războiul" este abia la început, dar au apărut deja și o serie de reacții care stârnesc amuzamentul privind în ființarea acestei noi competiții, care ar mări prăpastia dintre marile forțe ale "Bătrânului Continent" și cluburile cu o putere financiară mai mică.
Ținând cont de faptul că nici măcar fanii celor 12 echipe care și-au declarat apartenența la acest plan nu sunt întru torul de acord cu ideea, rușii de la Spartak Moscova le-au sugerat acestora să-și schimbe formația favorită.
Fotbal
Situație incredibilă în campionatul de fotbal din Rusia! Arbitrul unui meci, chemat la poligraf
11/08/2020 LA 05:25
"Dragi fani ai lui Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter sau AC Milan:
Dacă aveți nevoie de un nou club pe care să-l susțineți, noi suntem întotdeauna aici pentru voi!
Multe mulțumiri, FC Spartak Moscova!", s-a arătat pe contul oficial de Twitter a clubului din capitala Rusiei.

Super Liga Europei, un mare bluff al marilor cluburi?

Potrivit eurosport.fr, momentul ales pentru anunțul în ființării Super Ligii Europei nu e unul întâmplător, ci ar putea să fie doar o punere în gardă a UEFA. Concret, azi forul prezidat de Ceferin avea pe ordinea de zi reformarea Champions League, iar cluburile mari au vrut să se asigure că se vor face toate demersurile spre o Ligă a Campionilor așa cum și-o doresc.
De o astfel de strategie e convins și marele Gary Lineker, care consideră că Super Liga Europei e folosită de titanii din Vest doar ca o sperietoare pentru UEFA. Forul continental e conștient că e nevoie de schimbări și vrea să le adopte, dar implementarea lor urma să se facă treptat. Sub presiunea cluburilor, Ceferin va fi probabil nevoit să adopte măsuri urgente și să respecte mult mai multe doleanțe ale formațiilor decât ar fi intenționat inițial. Înființarea unei noi competiții nu garantează profit imens, iar cluburile știu asta, însă au decis să joace de poziții de forță în raport cu UEFA. Ca atare, există încă șanse bune să se ajungă la un numitor comun, iar UEFA să introducă schimbări în format încă din stagiunea viitoare.
"Abia aștept să văd compromisul dintre UEFA și cluburi. Care, simt că a fost scopul de la început. O manevră puternică (n.r. din partea cluburilor)", a scris Lineker pe Twitter.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Russian Premier League
Preview Zenit - Spartak, duelul contrastelor din Rusia
01/12/2019 LA 09:51
Ligue 1
Fotbalul francez, sub "asediu". Noi scene de război la partida Angers – Marseille
ACUM 4 MINUTE