Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cea mai amuzantă reacție după înființarea Super Ligii Europei. Anunțul făcut de Spartak Moscova

Nicu Savin

Actualizat 19/04/2021 la 15:23 GMT+3

Anunțul înființării Super Ligii Europei a stârnit un val de reacții din întreaga lume a fotbalului. Chiar dacă majoritatea acestora reprezintă critici vehemente la dresa acestei inițiative, rușii de la Spartak Moscova au avut o reacție foarte amuzantă.

Spartak Moscow's fans

Credit imagine: Eclipse

Super Liga Europei împarte lumea fotbalului european în 2 tabere. Cluburile puternice sunt atacate vehement de voci importante din sportul rege, iar UEFA amenință cu măsuri drastice, mergând până la excluderea acestora din toate forurile la care sunt afiliate.
"Războiul" este abia la început, dar au apărut deja și o serie de reacții care stârnesc amuzamentul privind în ființarea acestei noi competiții, care ar mări prăpastia dintre marile forțe ale "Bătrânului Continent" și cluburile cu o putere financiară mai mică.
Ținând cont de faptul că nici măcar fanii celor 12 echipe care și-au declarat apartenența la acest plan nu sunt întru torul de acord cu ideea, rușii de la Spartak Moscova le-au sugerat acestora să-și schimbe formația favorită.
"Dragi fani ai lui Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter sau AC Milan:
Dacă aveți nevoie de un nou club pe care să-l susțineți, noi suntem întotdeauna aici pentru voi!
Multe mulțumiri, FC Spartak Moscova!", s-a arătat pe contul oficial de Twitter a clubului din capitala Rusiei.

Super Liga Europei, un mare bluff al marilor cluburi?

Potrivit eurosport.fr, momentul ales pentru anunțul în ființării Super Ligii Europei nu e unul întâmplător, ci ar putea să fie doar o punere în gardă a UEFA. Concret, azi forul prezidat de Ceferin avea pe ordinea de zi reformarea Champions League, iar cluburile mari au vrut să se asigure că se vor face toate demersurile spre o Ligă a Campionilor așa cum și-o doresc.
De o astfel de strategie e convins și marele Gary Lineker, care consideră că Super Liga Europei e folosită de titanii din Vest doar ca o sperietoare pentru UEFA. Forul continental e conștient că e nevoie de schimbări și vrea să le adopte, dar implementarea lor urma să se facă treptat. Sub presiunea cluburilor, Ceferin va fi probabil nevoit să adopte măsuri urgente și să respecte mult mai multe doleanțe ale formațiilor decât ar fi intenționat inițial. Înființarea unei noi competiții nu garantează profit imens, iar cluburile știu asta, însă au decis să joace de poziții de forță în raport cu UEFA. Ca atare, există încă șanse bune să se ajungă la un numitor comun, iar UEFA să introducă schimbări în format încă din stagiunea viitoare.
"Abia aștept să văd compromisul dintre UEFA și cluburi. Care, simt că a fost scopul de la început. O manevră puternică (n.r. din partea cluburilor)", a scris Lineker pe Twitter.
picture

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo