Lazio a fost implicată într-un scandal imens la începutul sezonului trecut. Pandemia de Covid-19 era un pericol enorm pentru buna desfășurare a campionatului italian, iar jucătorii erau testați înaintea fiecărui meci. Lazialii au fost acuzați că nu au respectat protocoalele medicale aflate în vigoare la acea vreme în 2 dintre meciuri.
Este vorba despre disputele cu AC Torino (1 noiembrie 2020) și cu Juventus (8 noiembrie). Ciro Immobile și Djavan Anderson ar fi participat la partidele respective chiar dacă au ieșit pozitivi la testele Covid la care au fost supuși în prealabil, iar totul s-ar fi făcut cu permisiuniea medicilor și a președintelui Claudio Lotito.
La vremea respectivă, presa italiană a scris că Lazio riscă depunctarea sau chiar retrogradarea dacă va fi găsită vinovată, sau cel puțin o amendă uriașă. În plus, Lotito și șefii staff-ului medical erau și ei amenințați cu pedepse aspre.
Serie A
Răzvan Marin este dorit insistent de un alt club din Serie A, care a fost cumpărat de un miliardar
05/01/2022 LA 05:46
Citește și:

Lazio, "iertată" de Curtea de Apel

Prima instanță de judecată a eliminat posibilitățile unei sancțiuni asupra clubului, dar a dictat suspedări drastice, de câte 12 luni, pentru președintele Lotito și medicii Ivo Pulcini și Fabio Roda. Aceștia au făcut apel și astăzi a venit decizia finală, iar pedepsele acordate au fost mult reduse. Astfel, oficialul biancoceleștilor a primit o suspendare de numai 2 luni, iar cei doi medici au fost supendați câte 5 luni.
În plus, clubul roman a fost amendat cu suma de 50.000 de €, una infimă în comparație cu ceea ce se preconiza inițial. Deși s-a descoperit că au existat încălcări clare ale protocolului medical, pedepesele aplicate de Curtea de Apel sunt foarte mici, mai ales în contextul împrejurărilor grave din jurul acestui episod.
Ca urmare a reducerii pedepsei, Claudio Lotito își poată păstra și funcția de consilier la Federația Italiană de Fotbal, pe care și-ar fi pierdut-o automat dacă ar fi primit o suspendare mai mare de 10 luni.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/18/3239116.jpg
Serie A
Președintele lui Lazio, suspendat. "Schema" prin care jucătorii puteau evolua cu COVID-19
20/10/2021 LA 11:34
Serie A
Maurizio Sarri a bătut palma cu noua echipă. Revenire de senzație în Serie A
05/06/2021 LA 09:44