Yeni Malatyaspor a obținut în această seară o victorie mare în meciul din etapa a noua, cu Adana Demirspor. Noua echipă a lui Marius Șumudică avea 5 înfrângeri consecutive în campionat, însă în această seară s-a rupt seria meciurilor pierdute, datorită victoriei cu 2-0 din deplasare cu Adana Demirspor.
Pentru echipa lui Șumudică a deschis scorul Tetteh, în minutul 36. Mai apoi, în repriza secundă, Deli a înscris în propria poartă în minutul 55. Grație acestui succes, Yeni Malatyaspor a scăpat momentan de locurile de retrogradare și se află acum pe poziția a 16-a, cu 9 puncte după 9 etape.
Fotbal
Marius Șumudică, pe lista unui club important din Turcia! Prima reacție a antrenorului
26/10/2022 LA 16:30

Marius Șumudică a făcut show la conferința de presă după prima victorie cu Malatyaspor

"Personalitatea mea seamănă cu cea a turcilor. Am o fire agresivă, la fel ca ei. Primul nostru obiectiv e rămânerea în prima ligă, dar nu acesta e obiectivul principal. Vreau să fac fericiți oamenii din Malatya, care au suferit mult în ultimii doi ani. Astăzi, aceste 3 puncte sunt un cadou de la Șumudică pentru oamenii de aici!
Scopul meu este să practicăm un fotbal frumos. Să îi ajut pe jucători să se dezvolte. Mă simt foarte bine în Turcia. Nu m-aș fi întors dacă nu m-aș fi simțit apreciat. Fanii de la echipele adverse fac poze cu mine. Cred că sunt popular în Turcia. Nu e ușor să ridici o echipă care a pierdut 5 jocuri la rând, îmi felicit jucătorii. Mi-a fost dor de Turcia, Șumudică s-a întors!", a declarat Șumudică la finalul meciului dintre Adana Demirspor și Yeni Malatyaspor.
Yeni Malatyaspor a devenit a patra echipă pe care Marius Șumudică o antrenează în Turcia, după Kayserispor, Gaziantep și Rizespor. Tehnicianul român în vârstă de 50 de ani a avut rezultate foarte bune în Turcia atât la Kayserispor, cât și la Gaziantep. Marius Șumudică rămăsese fără angajament după ce a fost demis de la CFR Cluj și nu s-a grăbit să semneze cu o altă echipă, preferând să aștepte o ofertă din Turcia, campionat unde a antrenat cu succes în anii precedenți și s-a simțit cel mai bine.
Fotbal
Marius Șumudică laudă prestațiile lui Alibec. "Este printre cei mai buni atacanți cu care am lucrat"
24/10/2022 LA 10:02
Romanian Liga I
Șumudică intervine în conflictul de la CFR Cluj. Sfat pentru Dan Petrescu: "Cum să lucrez cu el?!"
20/09/2022 LA 18:44