FCSB a început cu stângul campania europeană. Vicecampioana României a pierdut cu 1-0 pe terenul celor de la Saburtalo Tbilisi, în prima manșă din turul doi preliminar al Conference League. Gruzinii au juca mult mai bine și scorul putea fi mult mai mare, doar intervențiile lui Târnovanu sau imprecizia atacanților gazdelor făcând ca FCSB să spere în continuare la calificare.
Pentru georgieni, succesul de aseară a fost unui uriaș, iar jocul solid prestat de Saburtalo a încântat pe toată lumea din Georgia. Antrenorul Lasha Nozadze a fost primit cu aplauze la conferința de presă, dar acesta a avut un discurs echilibrat subliniind că nimic nu e jucat deocamdată.
Citește și:
UEFA Europa Conference League
Reacție dură după rezultatele slabe din Conference League: "Vom ajunge să jucăm cu ospătarii?"
ACUM 18 ORE

Jucătorii de la FCSB l-au impresionat pe antrenorul lui Saburtalo

Chiar dacă în lotul FCSB-ului există destui jucători cu mare potențial, la meciul de aseară aceștia nu au oferit dovada talentului lor, și au fost criticați dur de oamenii de fotbal din România.Totuși, Nozadze a subliniat că există mulți jucători de clasă în lotul echipei lui Toni Petrea.
"În primul rând, vă mulțumesc că sunteți alături de mine; le mulțumesc jucătorilor mei pentru dăruirea și lupta lor; mulțumesc suporterilor pentru sprijinul acordat. Sunt băieți foarte buni, bărbați curajoși. Deși sunt mulți tineri în echipă,nu le-a fost frică de adversar.Ne-am îndeplinit planul pe care îl aveam în primul meci și am câștigat.Acum așteptăm returul de la Bucuresti,deși suntem conștienți că am facut doar jumătate din muncă. Mai avem un joc.
Una peste alta, am meritat să câștigăm. Am fi putut marca mai mult, dar au avut și ei momentele lor. Putem trece înfaza următoare. Vă promit că ne vom lupta și nu vom da nimic adversarului. Avem puterea să ne calificăm. Am arătat la Tirana (n.r. în primul tur preliminar, contra albanezilor de la Partizani) că putem lupta și juca. Principalul atu al nostru este determinarea și faptul că muncim din greu.
Cât despre adversar, la clubul românesc joacă mulți jucători de înaltă clasă. Întâlnirea de astăzi a arătat asta. Am avut niște greșeli, pe care le vom analiza în zilele următoare și ne vom pregăti pentru retur", a spus Lasha Nozadze, citat de sportall.ge.
Pentru FCSB urmează meciul cu Rapid, din etapa a 2-a a Superligii, programat duminică, 24 iulie, de la ora 21:30. Joia viitoare, formația lui Toni Petrea va încerca să răstoarne soarta dublei cu Saburtalo, dar e clar că e nevoie de un joc mult mai bun față de cel arătat la Tbilisi.
Câștigătoarea dublei FCSB - Saburtalo va da peste Vikingur (Feroe) sau peste DAC Dunajska Streda (Slovacia) în turul al treilea preliminar. DAC Dunajska Streda a câştigat cu 2-0 în deplasare în prima manşă, deci e ca și calificată în runda următoare.
Romanian Liga I
Care este starea lui Ovidiu Popescu, accidentat în meciul cu CS Mioveni! Cel mai dur scenariu
IERI LA 20:19
Romanian Liga I
Nicolae Dică, nemulțumit după remiza dintre FCSB și CS Mioveni! Ce le-a reproșat jucătorilor săi
IERI LA 18:52