Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Își joacă Balint viitorul la Craiova? Universitatea, obligată să câștige returul cu Vllaznia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/07/2022 la 11:16 GMT+3

Universitatea Craiova joacă astăzi returul cu albanezii de la Vllaznia, contând pentru turul 2 preliminar al Conference League, iar antrenorul, Laszlo Balint, poate fi dat afară în cazul unei înfrângeri, care ar însemna și eliminarea din competiție.

Laszlo Balint (UTA Arad)

Credit imagine: facebook

Articol scris de Dani Morar
Oltenii vor juca de la 20:30 returul cu Vllaznia, echipă cu care a reușit doar un 1-1 în meciul de săptămâna trecută, din Albania. Alb-albaștrii mizează pe aportul fanilor pentru a reuși o calificare atât de necesară în turul 3 preliminar al Conference League.
În cazul în care ratează calificarea, Laszlo Balint pare să aibă zilele numărate pe banca echipei cu care a semnat în această vară. Potrivit GSP, tehnicianul va avea parte de un meci cu cuțitul la os după ce a reușit doar egaluri în cele 3 meciuri disputate până acum în noul sezon. În afara de acea remiză cu Vllaznia, Craiova s-a încurcat și în primele două etape din SuperLigă, cu Sepsi și "U" Cluj.
După meciul cu clujenii a apărut și primul scandal, în urma căruia Balint i-a înlăturat de la echipă pe Dan Nistor și Ionuț Vînă. Decizia nu a fost neapărat pe placul conducerii, care așteaptă acum un rezultat pozitiv în Conference League, atât pentru a mai spăla din rușine, cât și pentru a aduce un venit atât de necesar clubului.
Cu un deficit de 5 milioane de euro, Universitatea Craiova are ca obiectiv principal calificarea în grupele competiției europene, ceea ce i-ar aduce în jur de 3 milioane de euro.
Câte echipe românești se vor califica în turul 3 preliminar al Conference League?
Citește și:

Craiova s-a întărit cu Rivaldinho și Hanca

Echipa care a terminat pe locul 3 în Liga 1 sezonul trecut a reușit două transferuri importante chiar înainte de returul cu Vllaznia. Este vorba despre Sergiu Hanca și Rivaldinho, cei care sunt familiarizați cu prima ligă a României și care pot pune umărul la bătălia pentru titlu.
"Trebuie să fim împreună, să ne susțină fanii pentru că avem nevoie de ei și fără ei nu putem. O să dăm ce avem mai bun pe teren și cred că suntem mai tari cu ei. Împreună ne vom bate la campionat și în toate competițiile.
Cred că asta este cel mai important, să avem mentalitate de câștigător. Astea sunt obiectivele, să ne luptăm și să fim acolo sus, unde trebuie. Condițiile sunt top, avem toate condițiile să facem cea mai bună performanță și asta a fost unul dintre motivele pentru care am ales Craiova", a declarat Rivaldinho la sosirea sa.
Cei doi revin în SuperLigă după ce au jucat împreună și în străinătate, la Cracovia. Hanca a plecat în Polonia în 2019, timp în care a adunat 52 de meciuri pentru Cracovia. Rivaldinho revine și el în prima ligă a României, după experiențele de la Dinamo și Viitorul Constanța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo