Dramatismul a fost cuvântul de ordine care a caracterizat meciul dintre Senegal și Egipt, decisiv pentru calificarea la Campionatul Mondial. Salah & Co câștigaseră cu 1-0 pe teren propriu, dar senegalezii au restabilit repede egalitatea la genera, Dia marcând în minutul 3 al partidei retur, după o mare eroare a defensivei adverse.
Meciul a fost în continuare unul anost, fiecare echipă riscând foarte puțin. S-a ajuns în prelungiri și apoi la lovituri de departajare. La fel ca acum două luni, în finala Cupei Africii, senegalezii au avut nervii mai tari și s-au impus, obținând astfel biletele pentru Qatar.
World Cup Qualification CAF
Sadio Mane, după calificarea Senegalului la Cupa Mondială: "Am fost mai norocos"
30/03/2022 LA 16:10
Pe toată durata partidei, dar mai ales în timpul loteriei penalty-urilor, fanii "Leilor din Teranga" au întrecut orice limită în încercarea de a-și ajuta favoriții să câștige. Mo Salah și ceilalți jucători egipteni au fost "orbiți" cu lasere înainte de executarea loviturilor de la 11 metri, iar tactica aplicată de suporterii senegalezi a dat roade, un singur jucător al Egiptului reușind să transforme.
Citește și:

Federația Egipteană acuză fanii senegalezi de rasism

La final, dezamăgirea a fost imensă în tabăra Egiptului, iar federalii au lansat un atac dur la adresa senegalezilor. Federația de la Cairo a înaintat chiar un memoriu la FIFA, acuzând că echipa egipteană a fost expusă insultelor rasiale și anunțând că au și probe în acest sens.
"Echipa națională a Egiptului a fost expusă rasismului. Fanii au făcut semne ofensive împotriva jucătorilor egipteni în general și împotriva lui Mohamed Salah în special. Mulțimea i-a intimidat pe jucători aruncând sticle și pietre înspre ei încă din timpul încălzirii. Autocarul grupării egiptene a fost, de asemenea, expus la atacuri care au dus la spargerea geamurilor și la răni în rândul fotbaliștilor. Am depus imagini și videoclipuri în plângerea trimisă la FIFA", s-a arătat în comunicatul emis de Federația Egipteană.
FIFA a deschis deja o anchetă cu privire la evenimentele de la Diamniadio, dar mai mult ca sigur Senegalul va fi pedepsită doar cu o amendă și închiderea stadionului la următoarele meciuri de pe teren propriu.
World Cup Qualification CAF
Mane, la Mondial, Salah, acasă! Senegalul a trecut dramatic de Egipt și va juca în Qatar
29/03/2022 LA 19:55
Africa Cup of Nations
Recompense uriașe pentru senegalezi după victoria din finala Cupei Africii! Ce vor primi
09/02/2022 LA 14:32