România a fost învinsă la 11 goluri diferență de Norvegia, cu 33-22, și merge în Main Round cu 2 puncte.
Nordicele nu le-au dat nicio șansă tricolorelor după minutul 20, când au arătat din nou ca o mașină de handbal. Katrine Lunde a fost fenomenală în poartă, iar Stine Oftedal a fost genială în atac.
Campionatul Mondial
IHF își "vinde" Mondialul cu 32 de națiuni: "Calitatea a crescut". Nordicii au taxat aspru afirmația
21/12/2021 LA 13:53

Crina Pintea: "Îmi doresc ca fetele să nu fie dezamăgite după acest meci"

"Da, știam că este un meci greu. Toate lucrurile pe care noi le-am făcut ne-au dus în situații clare, asta trebuie să ne rămână. OK, am ratat foarte mult și s-au întors toate împotriva noastră. Pot să spun că la acest meci au fost extrem de multe lucruri bune, chiar sunt bucuroasă de echipa pe care o avem și de felul cum progresăm zi de zi. Costruim ceva și cu asta vreu să rămânem, Nu știu exact câte mingi am ratat (n.r. Norvegia a avut 19 mingi apărate la poartă), dar măcar jumătate să fi înscris și atunci eram la egalitate sau pe acolo
Îmi doresc ca fetele să nu fie dezamăgite după acest meci, pentru că asta se întâmplă când joci cu Norvegia, abia așteaptă șnasa să vină să ți-o întoarcă, dacă nu ai profitat de ea. Nu sunt deloc dezamăgită, mă gândesc la meciurile care urmează și noi chiar construim ceva frumos aici", a declarat Crina Pintea după partidă.
https://i.eurosport.com/2020/12/18/2957947.jpg
"Am jucat bine 20 de minute, dar în momentul când Katrine Lunde a intrat în transă, pur și simplu și noi am intrat. Am fost în fața porții unu la unu și de acolo să ne gândim pe viitor să băgăm mingea în poartă"
Vorbind despre Stine Oftedal, coechipiera de la Gyor, care a făcut absolut de toate în atac, Crina Pintea a declarat:
"Știam exact ce o să se întâmple, știam că o să dea mingea printre picioare, știam că urmează pase la pivot, am discutat cu fetele despre toate aceste lucruri, dar Stine este o jucătoare foarte bună și dacă nu are pase la pivot are depășire, dacă nu are depășire are șut. Nu degeaba este o jucătoare extrem de bună atâția ani".

Crina Pintea: "Nu am venit aici să spunem: 'Intrați voi, că noi nu suntem în stare'"

România pornește de pe locul 4 în Main Round, după Norvegia – 4 puncte, Olanda – 3 puncte și Suedia – 3 puncte. Cu aceste ulitme două naționale se va lupta să urce în Top 10.
"Noi nu o să ne predăm, nu am venit aici să spunem: 'Intrați voi, că noi nu suntem în stare'. Am venit aici să ne batem și în același timp să ne bucurăm de handbal. Astăzi nu prea ne-am bucurat. Îmi doresc ca fetele să se odihnească, iar la următoarele meciuri nici să nu ne mai gândim la partida cu Norvegia, pur și simplu nu mai avem ce schimbăm, acest meci e trecut"
Următorul meci al României este joi, de la ora 16:30, împotriva Olandei, primul din Main Round.
Campionatul Mondial
Gafă de proporții după finala Norvegia – Franța. Danemarca, "anunțată" vicecampioană mondială!
20/12/2021 LA 09:32
Campionatul Mondial
CSM București, reprezentată de o jucătoare în echipa ideală a Campionatului Mondial de handbal
19/12/2021 LA 20:34