Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rezultat astronomic la Olanda - Kazakhstan, meci la Campionatul Mondial de handbal

Andrei Nicolae

Actualizat 11/12/2021 la 20:53 GMT+2

Olanda a învins Kazakhstan cu 61-15, într-un meci din Grupa 2 principală la Campionatul Mondial, din care face parte și România. Tot în această seară, Franța a devebit a cincea națională calificată în sferturile de finală.

Tess Wester

Credit imagine: Getty Images

Un Mondial de handbal cu 32 de echipe naționale la start și mai ales în sistemul ales de IHF pentru ediția actuală este ceea ce trebuie pentru a promova și mai bine această disciplină? Jocul din această seară dintre Olanda și Kazakhstan este încă un exemplu că handbalul nu are nimic de câștigat de pe urma unor întâlniri care se termină cu scoruri astronomice și mai ales în faza a doua a întrecerii, unde se presupune că sita cerne deja valorile.
Selecționata portocalie s-a impus cu scorul de 61-15 într-un joc din grupa principală 2, din care face parte și România.

Olanda a fost la al doilea joc +40 de goluri diferență la acest Campionat Mondial

Sunt multe premise ca locul 2 din grupă să fie decis la golaveraj, după ce Olanda și Suedia au terminat la egalitate săptămâna trecută, 31-31. Iar după ce Suedia a învins Kazakhstan în urmă cu 2 zile la o diferență de 35 de goluri, cu 55-20, Olanda a jucat la rândul ei la turație maximă și s-a impus la 46 de goluri diferență, cu 61-15! Tot campioana mondială en-titre stabilise până acum cea mai mare diferență, de 40 de goluri, în partida cu Puerto Rico, 55-15.
Olanda s-a apropiat cu această ocazie și de recordurile all-time ale întrecerii. Suedia a rămas totuși echipa cu cele mai multe goluri marcate într-un meci de la Campionatul Mondial, în 2009, contra Australiei (66-21). Iar Ungaria este naționala care a câştigat la cea mai mare diferenţă, 48 de goluri, 57-9 cu Australia, în 2005.
România a jucat tot azi cu Puerto Rico și s-a impus cu 43-20. Mai târziu, în Grupa 1, Franța a devenit a cincea națională calificată în sferturile de finală, după Danemarca, Germania, Brazilia și Spania. Campioana olimpică a învins Serbia la mare luptă, cu 22-19.
Pentru ultimele trei locuri în sferturi se mai luptăRusia și Slovenia (Grupa 1), Norvegia, Suedia și Olanda (pentru două locuri în Grupa 2).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo