Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Beijing 2022: Și Marea Britanie a anunțat un boicot diplomatic al JO de iarnă

Bianca Dumitru

Publicat 08/12/2021 la 17:12 GMT+2

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, miercuri, la rândul său "un boicot diplomatic" al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, la care "niciun ministru" al guvernului său nu prevede să se deplaseze.

Beijing 2022

Credit imagine: Getty Images

Statele Unite și Australia au anunțat deja o măsură similară pentru aceste Jocuri Olimpice de iarnă, care vor debuta pe 4 februarie.
"Va exista efectiv un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing", a declarat Boris Johnson la reuniunea săptămânală din Parlament, subliniind că boicotul sportiv "nu este politica" guvernului său.
În fața deputaților, șeful guvernului conservator a subliniat că Londra ridică constant problema respectării drepturilor Omului de către regimul chinez de la Beijing, în special a tratamentului aplicat minorității musulmane uigure.
"Noi ridicăm constant aceste subiecte părții chineze, eu însumi președintelui chinez Xi când i-am vorbit recent", a declarat Boris Johnson.
Citește și:
Anunțul deciziei americane a provocat furie la Beijing, în timp ce decizia de boicot a Australiei a fost tratată cu indiferență, diplomația chineză subliniind că "nimănui nu-i pasă" dacă guvernul de la Canberra va trimite sau nu reprezentanți oficiali.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo