Victoria de la Openul Irlandei de Nord îl face pe Judd Trump să devină primul jucător de la Sthephen Hendry încoace care câștigă același turneu în 3 ani consecutivi. Scoțianul a reușit în anii '90 să își adjudece Campionatul Regatului Unit de 3 ori la rând.
Acesta a fost cel de-al 19 titlul din cariera (al 2-lea al sezonului) lui Judd Trump, care a reușit să câștige 11 din ultimele 12 finale jucate. În schimb, Ronnie O'Sullivan rămâne deținătorul recordului de trofee câștigate: 37.
Judd Trump a fost la conducere pe tot parcursul finalei, dar O'Sullivan a fost aproape de o revenire de excepție. Ronnie s-a apropiat la 8-7 și chiar a avut șansă de a împinge meciul în joc decisiv, dar a ratat o bilă roșie la un buzunar de mijloc, iar apoi Trump a nu i-a mai dat nicio șansă.
The Masters
Ronnie O'sullivan, apel către șefii snookerului! "Racheta" vrea mai multe turnee de tip Masters
13/01/2022 LA 11:52
La final, Judd Trump s-a arătat încântat de performanța obținută, subliniind că a avea palmares pozitiv cu Ronnie în finalele jucate este ceva uluitor pentru el: "Sunt incantat. A fost un joc dur. M-am simțit încrezător la 8-5. Am simțit că voi avea șanse, dar asta nu s-a întâmplat. Am jucat câteva lovituri de siguranță proaste, el m-a forțat să fac câteva erori și înainte să-mi dau seama scorul era 8-7 și se îndrepta spre 8-8. Mă întrebam dacă voi mai ocazia să câștig meciul.
Nu-mi amintesc pe nimeni altcineva din istoria jocului, nici măcar să se apropie de palmaresul meu în finalele împotriva lui Ronnie. A avea un record pozitiv de 7-3 este absolut incredibil. El este probabil cel mai bun jucător care a trăit vreodată și am un astfel de record împotriva lui."
https://i.eurosport.com/2020/11/22/2941748.jpg

Ronnie O'Sullivan: "Nu sunt dezamăgit. Joc doar pentru distracție"

Chiar dacă a pierdut, O'Sullivan a zâmbit la final, spunând că pentru el tot ce i se întâmplat la acest turneu a fost un bonus. Ronnie a declarat pe parcursul turneului că preferă să facă orice altceva numai să nu se antreneze, dar jocul său a arătat destul de bine săptămâna trecută.
"Nu sunt dezamăgit. Am avut o săptămână grozavă și un moment fantastic. Am jucat un snooker bun și mi-a plăcut. M-aș fi mulțumit și cu sferturile de finală. Acesta este un bonus.
Acum joc doar pentru un hobby. Nu trebuie să mai joc pentru a trăi. Dacă ar fi să joc acest joc pentru a supreviețui, aș fi nenorocit. Joc doar pentru distracție și îmi fac treaba la masă. Aș vrea, evident, să câștig, dar nu este ușor.", a spus O'Sullivan la finalul partidei.
În final, O'Sullivan a admis că va mai juca mult timp de acum înainte dacă va fi sănătos, comparându-se cu Jimmy White, care deși nu mai are rezultate, continuă să participe la turnee, din dragoste pentru snooker.
"Cred că pot juca până la 60 de ani, așa cum merg lucrurile. Voi fi ca Jimmy White. Îmi place să joc, pur și simplu nu mi-a plăcut să joc în circuit, deoarece era prea apăsător. Acum, acest lucru este îngrijit și a devenit un hobby. Este ca și cum aș avea din nou zece ani. Mi-aș dori să mă fi putut simți așa și la altă vârstă.", a încheiat O'Sullivan.
Verifică oferta noastră de Black Friday și asigură-te că nu ratezi niciun moment din transmisiile Eurosport de la turneele de
Snooker
2021 în sport | Chinezii, singurii în măsură să facă schimbul de generații în snookerul mondial?
31/12/2021 LA 14:59
Snooker
2021 în sport | Mark Selby sau "Mister Crucible"
27/12/2021 LA 15:15