Ajuns la 45 de ani, O'Sullivan a fost învins la Openul Germaniei de Hossein Vafaei, dar tot nu crede că lucrurile se vor schimba fundamental în snooker, fiind foarte greu ca alți jucători decât cei consacrați să câștige pe termen lung turnee importante. Yan Bingtao probabil l-a contrazice pe cel supranumit "Racheta", dar opinia lui Ronnie e următoarea: există două categorii de jucători în snookerul mondial, una formată din Trump, Selby și Robertson - care sunt la nivel maxim din toate punctele de vederer - și garda veche, generația '92.
"Cred că sunt două divizii în snooker în acest moment. În prima intră Selby, Trump și, posibil, Robertson. Ei sunt cei mai puternici trei jucători din lume din punctul meu de vedere, acum. În a doua divizie sunt eu, John Higgins și Mark Williams. Asta din cauza vârstei. Dacă înving într-un turneu acum, îmi ia 3-4 zile să mă recuperez mental, mă simt stors de energie. În urmă cu 8 ani, puteam câștiga Campionatul Mondial și a doua zi mă trezeam și simțeam că o pot lua de la capăt", a spus Ronnie O'Sullivan pentru Eurosport.
CITEȘTE ȘI:
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, out de la Scottish Open! "Racheta" a pierdut în decisiv contra lui Gary Wilson
ACUM 7 ORE
RONNIE O’SULLIVAN CREDE CĂ JUCĂTORII DIN NOUA GENERAȚIE AU UN EGO PREA MARE: "ESTE O MENTALITATE PERICULOASĂ"

O'Sullivan, Higgins și Williams, ca Nadal și Federer

O'Sullivan a explicat de ce, odată cu înaintarea în vârstă, jucătorilor le e tot mai greu să dea randamentul maxim, deși unii reușesc să stea la masa de antrenament la fel de multe ore ca înainte.
"Cu cât înaintezei în vârstă, nu mai ai puterea să te concentrezi la fel de bine și la fel de mult. De asta cred că cei trei din prima divizie sunt favoriți în raport cu noi, pentru că sunt în floare vârstei. Odată ce treci de 43, 44 de ani, lucrurile devin mult mai dificile. Cumva simt că eu, John și Mark facem parte dintr-o eră ca Nadal și Federer, suntem încă suficient de puternici să fim competitivi la cel mai înalt nivel în unele turnee, dar nu putem fi la nivel ridicat în toate turneele. Și, cu cât trece timpul, va fi mai greu, nu știu cât putem să mai rezistăm", a mai explicat englezul.
Cu 6 titluri de campion mondial în palmares, "Expresul din Essex" rămâne încă în circuit cu siguranță pentru că simte că are șansa să îi egaleze recordul istoric lui Hendry (de 7 ori campion mondial). Ca atare, Ronnie a admis că nu e foarte interesat de câștigarea celorlalte turnee, cel puțin prin comparație cu perioada sa de aur, fiind mult mai concentrat spre construirea formei astfel încât să dea randamentul maxim la Crucible.
"Probabil că aș prefera să câștig încă un titlu mondial decât 5 aște turnee. Campionatul mondial e unul singur, dar nu sunt singurul care își face principal obiectiv din această competiție. Judd cu siguranță că îl vede ca pe o prioritate "0", Selby a arătat și el mereu că e la cel mai înalt nivel", a mai explicat cel mai talentat jucător pe care snookerul l-a avut vreodată.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Scottish Open
Ronnie O'Sullivan, cel mai rapid break de peste 100 de puncte din istorie, la un meci televizat
28/11/2022 LA 20:31
German Masters
Surprize uriașe în calificările de la Masterul German! Allen și Selby, eliminați de doi necunoscuți
24/11/2022 LA 07:24