Ronnie O'Sullivan crede că tânărul Zhao Xintong poate deveni forța dominantă în snooker dacă va profita de potențialul său uriaș, dar l-a avertizat pe tânărul jucător chinez că este doar pe jumătate mai bun decât ar putea fi. Zhao a obținut prima victorie a evenimentului de clasament, un succes cu 10-5 împotriva lui Luca Brecel în finala UK Championship din decembrie, iar mai apoi și-a trecut în palmares un incredibil rezultat de 9-0 în fața prietenului său apropiat Yan Bingtao în finala German Masters o lună mai târziu.
Ronnie O'Sullivan a explicat de curând de ce are nevoie tânărul de 24 de ani pentru a-și crește nivelul. Racheta l-a comparat pe chinez cu "un tânăr Stephen Hendry", de șapte ori campion mondial. O'Sullivan îl înfruntă pe Judd Trump în deschiderea Players Championship marți seară și simte că Zhao poate învăța din modul în care Trump și-a adaptat jocul.
Campionatul Mondial
O'Sullivan și-a amintit de drama trăită la primul titlu câștigat la Crucible: "Acum a fost diferit"
03/05/2022 LA 16:59

Ronnie O'Sullivan, impresionat de Zhao Xintong

"Ultima dată când am fost atât de entuziasmat de un jucător a fost când l-am văzut pe Stephen Hendry jucând când aveam doar nouă ani și mă gândeam: "Cine este tipul ăsta? Îmi amintesc că l-am văzut pe Stephen jucând și știam că este special. Și pentru mine Zhao este singurul din moment ce asta m-a făcut să mă gândesc "Uau, ar putea fi ceva special!"
Și în multe feluri îmi amintește și de fiul meu, mă uit la el și pare că e o reflecție a micului meu Ronnie – băieți frumoși, arătoși, dar desigur, principal este talentul și modul în care poate juca. E entuziasmant să vezi pe cineva ca el care apare de nicăieri. E încă devreme, are destul de multe de învățat pentru a fi complet. E super bun acum, dar ar putea fi un jucător grozav, imbatabil, dacă își va îmbunătăți anumite aspecte din joc. Și asta depinde de el, dacă vrea să învețe, să-și facă treaba.
Pentru că Zhao poate fi atât de bun pe cât își dorește, are jocul în mâinile sale. Pe măsură ce se dezvoltă, va face față situațiilor de presiune și mai bine decât acum. Ceea ce este înfricoșător pentru restul jucătorilor este ceea ce face cu doar jumătate de potențial – pentru că asta cred că are, jumătate de potențial, în comparație cu ce poate realiza de fapt. Nu există atât de mulți jucători care au șansa de a amenința recordurile importante. Este poate singurul care ar putea răsturna unele dintre statistici. Am urmărit victoria lui la German Masters și am urmărit ce se întâmplă. Am o slăbiciune pentru Zhao", a spus Ronnie O'Sullivan.
Campionatul Mondial
Cum s-a manifestat O'Sullivan, imediat după ce a rescris istoria în snooker. Momente mai rar văzute
02/05/2022 LA 20:42
Campionatul Mondial
Ronnie i-a lăsat fără cuvinte pe experți! Cum au comentat evoluția "Rachetei" din finala CM
02/05/2022 LA 08:36