Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIDEO | Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"

Alex Masgras

Actualizat 23/01/2022 la 11:33 GMT+2

Rafael Nadal s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a trecut de Adrian Mannarino în optimi, scor 7-6(14), 6-2, 6-2. Cei doi au oferit un prim set memorabil, încheiat cu un tiebreak de aproape jumătate de oră.

Rafael Nadal | Open de Australia 2022

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal continuă parcursul la Australian Open. Spaniolul a trecut în optimi de francezul Adrian Mannarino, scor 7-6(14), 6-2, 6-2, reușind să se califice în sferturile turneului de la antipozi pentru al șaselea an consecutiv.
Primul set al optimei de finală de pe Rod Laver Arena a fost unul memorabil, cu Nadal salvând patru mingi de set ale francezului. Totul a culminat cu un tiebreak de 28 de minute, câștigat de Rafael Nadal cu 16-14, după ce a revenit, pe rând, de la 7-8, 11-12, 12-13 și 13-14.
picture

Australian Open 2022 | Rezumatul partidei dintre Adrian Mannarino și Rafael Nadal

La reluarea jocului, Nadal a controlat partida până la final, iar Mannarino a părut că nu își poate reveni, după șansele irosite în tiebreak-ul maraton. După partidă, Rafael Nadal a vorbit pentru Eurosport despre tiebreak-ul primului set:
"Nu știu cu exactitate timpul în timp ce joc, deoarece încerc să fiu mereu concentrat pe următorul punct, dar acel tiebreak a avut câte puțin din toate. Am avut noroc în unele momente, cred că am jucat câteva puncte fantastice pentru a reveni. Serviciul meu nu a funcționat cum trebuie pe finalul tiebreak-ului și am pierdut câteva șanse de a câștiga setul pe propriul serviciu.
Totul a fost o nebunie! Am avut noroc cu câteva mingi, fără îndoială, chiar și cu ultima, cu care am câștigat setul. Am lovit un drop îngrozitor, apoi încă unul, apoi un forehand pe linie. La TV pare o lovitură fantastică, dar din racheta mea nu s-a simțit așa.
În final, am reușit să supraviețuiesc primului set, apoi, din punct de vedere mental, a fost greu pentru el, după ce pierzi primul set în felul acesta. Știam cât de important a fost acel set", a spus Rafael Nadal în cubul Eurosport.
Citește și:

Mats Wilander: "Oamenii vor vorbi despre acest tiebreak pentru mult timp"

Mats Wilander a descris tiebreak-ul primului set ca fiind "de neuitat", fiind de părere că oamenii vor vorbi pentru mult timp despre finalul primului set al partidei dintre Nadal și Mannarino. De asemenea, fostul campion suedez crede că Nadal arată foarte bine în primul turneu de Grand Slam al anului și crede că va fi greu de bătut la Melbourne:
"A fost un meci incredibil. Bineînțeles, cu toții vom vorbi despre tiebreak-ul primului set pentru foarte mult timp. Per total, Rafa arată grozav. Acel prim set nu l-a obosit foarte tare. Cred că va fi greu de bătut în acest turneu", a spus Mats Wilander.
picture

Rafael Nadal, despre tiebreak-ul care nu se mai termina: "Totul a fost o nebunie"

În sferturile de finală, Rafael Nadal îl va întâlni pe Denis Shapovalov (14 ATP), cel care a produs surpriza zilei de la Melbourne. Canadianul l-a învins pe Alexander Zverev (3 ATP) în optimi, scor 6-3, 7-6(5), 6-3. Cei doi s-au întâlnit recent la Abu Dhabi, în cadrul Mubadala Championship Tennis, acolo unde Shapovalov l-a învins pe Nadal, scor 6-7(4), 6-3, 10-6, în ceea ce a fost a doua partidă a spaniolului de la revenirea pe teren, după accidentarea suferită în luna august, după turneul de la Washington.
Rafael Nadal caută la această ediție să câștige al doilea său titlu de la Melbourne, după ce s-a impus și în 2009, atunci când l-a învins în ultimul act pe Roger Federer. De asemenea, Nadal are șansa de a obține al 21-lea titlu de Grand Slam al carierei, el fiind la egalitate în acest moment cu marii săi rivali, Novak Djokovic și Roger Federer.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo