Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Madison Keys se ține de promisiune! Americanca, parcurs incredibil în 2022, după momentele dificile din 2021

Alex Masgras

Publicat 23/01/2022 la 10:25 GMT+2

Madison Keys s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open, după ce a trecut în optimi de numărul 6 WTA, Paula Badosa, scor 6-3, 6-1.

Madison Keys

Credit imagine: Getty Images

Calificare fără emoții pentru Madison Keys (51 WTA) în sferturile de finală de la Australian Open. Americanca a învins-o în optimi pe Paula Badosa (6 WTA), scor 6-3, 6-1, într-o partidă în care a dominat de la un capăt la altul, în doar 69 de minute.
Keys ajunge în sferturile de la Australian Open pentru a treia oară în cariera sa, ultima sa prezență în această fază a competiției fiind în 2018. Keys este una dintre cele mai în formă jucătoare ale debutului de an, reușind o nouă victorie în fața unei jucătoare din Top 10.
picture

Așa s-a calificat Madison Keys în sferturi la Australian Open 2022, după victoria cu Paula Badosa

Pentru americancă, victoriile cu jucătoarele din topul clasamentului WTA erau o raritate în cadrul turneelor de Grand Slam. Din 19 victorii în fața jucătoarelor din Top 10, doar trei au avut loc în turneele majore. Acest lucru s-a schimbat astăzi, obținând o nouă victorie, ea venind la Melbourne extrem de motivată.

Madison Keys a depășit momentele grele de la finalul anului trecut

Madison Keys a avut un an 2021 de uitat, cu jucătoarea de 25 de ani coborând până pe locul 87 WTA. Cu toate acestea, începutul de an este excelent. După o eliminare în turul al doilea la Melbourne Summer Set 1, Madison Keys s-a impus la Adelaide 2, iar trofeul din debutul anului poate fi un punct de cotitură pentru fosta finalistă de la US Open, care nu mai jucase de la Indian Wells, din luna octombrie.
După ce s-a impus la Adelaide, Keys a făcut o promisiune, aceea că nu va fi distrasă de acest trofeu și că nu va pune mai multă presiune pe ea pentru a câștiga, așa cum făcea în trecut, lucru care i-a creat foarte multe probleme: "Știind la ce mă gândeam anul trecut și locul întunecat din punct de vedere mental în care eram din cauza acestor lucruri. Nu vreau să mă întorc acolo. Nu vreau să urăsc să fiu pe terenul de tenis și nu vreau să urăsc să joc.
La Adelaide doar am mers acolo și am jucat. Antrenorul mi-a spus înainte de fiecare meci că suntem aici pentru că așa vrem și voi ieși pe teren pentru a da tot ce am mai bun. Încerc să fac asta în continuare. Sî mă întrebați despre acest lucru peste 6 luni și dacă nu se întâmplă, să mă certați", spunea Keys, cu zâmbetul pe buze, după cucerirea titlului de la Adelaide.
"Aveam zile când eram foarte bine, dar deodată mă trezeam la 4 dimineața și îmi spuneam că trebuie să îmi apăr punctele. Nu puteam să adorm din cauza presiunii pe care mi-o puneam. Până la urmă, lucrurile acestea nu contează, tot ce contează este să ieși pe teren următoarea zi și să dai tot ce ai mai bun", a mai spus Keys.
Madison Keys pare că a depășit momentele dificile din 2021, lucru care se vede și în rezultatele sale din 2022. Recordul ei din acest debut de an este 10-1 și s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open. Acolo, ea o va întâlni pe campioana din 2021 de la Roland Garros, Barbora Krejcikova (4 WTA), cea care a trecut în optimi de Victoria Azarenka (25 WTA), scor 6-2, 6-2.
Australian Open 2022 se vede în exclusivitate pe Eurosport. Toate meciurile de la Melbourne sunt în direct și în exclusivitate pentru România și pe aplicaţia Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo