Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"În Rusia avem o vorbă". Daniil Medvedev, recunoscător pentru un lucru, după finala Australian Open

Cristian Mihală

Actualizat 28/01/2024 la 18:41 GMT+2

Daniil Medvedev pare că suportă bine decepția creată de ratarea unei noi finale de Grand Slam, după ce a condus cu 2-0 la seturi, dar rusul a recunoscut că e prematur să spună că eșecul de azi cu Sinner nu va avea bătaie lungă. Din fericire, învingătorul de la US Open 2021 are lângă el prieteni adevărați care să îl ajute să treacă peste acest moment greu.

Rezumatul partidei Jannik Sinner - Daniil Medvedev, finala Australian Open 2024

Jannik Sinner (4 ATP, favorit nr. 4) a câştigat duminică trofeul la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins în finală, în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, pe rusul Daniil Medvedev (3 ATP, favorit nr. 3).
Medvedev, care are în palmares trofeul la US Open 2021, a retrăit situaţia din 2022 de la Melbourne, când a cedat în faţa lui Rafael Nadal după ce câştigase primele două seturi și a avut break în setul al treilea. Odată cu revenirea lui Jannik de azi, toți s-au gândit la acea partidă, însă Daniil spune că nu s-a raportat niciun moment la ce pățise acum doi ani la antipozi.
Evident, dezamăgirea nu are cum nu fie mare pentru Medvedev în contextul în care a devenit primul jucător din istorie care să piardă două finale de Grand Slam după ce a condus cu 2-0 la seturi, dar Daniil e bucuros că are lângă el prieteni adevărați, care să îl susțină și care să îl ajute să treacă mai ușor peste această nouă mare decepție.
"Am primit multe mesaje de susținere după acest meci, simpatia pede care mă bucur după o nouă finală de Grand Slam pierdută de la 2-0 la seturi e drăguță. În Rusia avem o vorbă: mai bine să ai 2-3 prieteni adevărați decât mulți, dar care sunt cu tine doar când e bine. Din fericire, am știut să îmi aleg prietenii, pentru că mulți au încercat deja să îmi ridice moralul și să îmi transmită gândurile lor bune. Mi-au arătat că sunt lângă mine în cele mai grele momente", a spus Medvedev în conferința de presă de după finală.

Medvedev: "După înfrângerea cu Rafa, am avut cel mai prost an al carierei"

Daniil Medvedev a părut că nu e atât de afectat pe cât s-ar fi crezut, după o nouă finală de Grand Slam scăpată printre degete. Atât la ceremonia de premiere, cât și la conferință, rusul a părut că acceptă înfrângerea și a explicat că nu are multe să își reproșeze, în contextul în care era firesc să cadă fizic pe final, după 4 meciuri de 5 seturi jucate la turneul de la Melbourne.
Ca atare, numărul 3 mondial speră ca acest eșec să nu îl distrugă mental, deși admite că nu poate spune cu certitudine că a trecut peste acest nou episod negru din carieră.
"Acum sunt bine din punct de vedere moral, dar nu știu cum o să mă simt peste o săptămână sau peste o lună. De multe ori, dezamăgirea vine după o anumită perioadă de timp și te doboară. După înfrângerea cu Rafa, am avut cel mai prost an al carierei mele. Acum, simt că lucrurile vor sta diferit, pentru că am o altă maturitate, simt că la fiecare turneu la care particip mă duc pentru a câștiga. Sper ca acest eșec să nu îmi tulbure încrederea", a mai spus rusul.
Daniil Medvedev are cel mai slab procentaj de finale de Grand Slam câștigate în istoria tenisului (s-au luat în calcul doar jucătorii cu peste 5 prezențe în ultimul act la un turenu major). Cu un procentaj de 16,7%, rusul îi "depășește" pe Roddick, Murray, Năstase și Lendl.
A fost cea de-a zecea confruntare directă dintre Sinner şi Medvedev, rusul conducând la general cu 6-4. Ultima întâlnire între cei doi a fost în noiembrie 2023, la Torino, la Turneul Campionilor, în semifinale, când italianul s-a impus în trei seturi, dar a cedat apoi în finală în faţa lui Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo