În vârstă de 35 ani, Nadal a anunţat la sfârşitul lunii august că pune capăt sezonului 2021 pentru a se concentra asupra recuperării sale, după ce a trebuit să renunţe la Wimbledon, la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi la US Open: "Din păcate, trebuie să închei sezonul 2021. Sincer, am suferit mai mult decât ar trebui cu piciorul, de un an, şi am nevoie de ceva timp", a anunţat el la momentul respectiv, pe reţelele de socializare.
Nadal a suferit o fractură de stres la osul scafoid de la piciorul stâng în 2004, iar problemele au revenit în 2005, când a fost diagnosticat cu o afecţiune congenitală la picior, cauzată de deformarea scafoidului. Acum, odată cu noul tratament, spaniolul speră să scape de probleme pentru a putea reveni pe teren. Deși se credea că va rata startul de sezon 2022, se pare că Nadal va reveni pe teren mai devreme, chiar anul acesta, în decembrie.
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 13 ORE

Toni Nadal, încrezător că Rafa va fi pregătit 100% pentru Australian Open 2022

Unchiul și fostul antrenor al lui Rafael Nadal, Toni, a vorbit despre forma actuală a nepotului său, exprimându-și încrederea față de participarea lui Rafa la Australian Open 2022: "Rafa își va reveni cu siguranță pentru Australian Open. Va fi bine, sunt convins. Lucrează din ce în ce mai mult în fiecare zi și îl văd foarte determinat să joace din nou la cel mai înalt nivel. Luna viitoare nu vor fi restricții și va începe să se pregătească la turație și mai mare", a spus Toni Nadal.
După înfrângerea încasată de la Novak Djokovic în semifinalele de la Roland Garros, spaniolul în vârstă de 35 de ani a mai jucat doar două meciuri, în august, în cadrul turneului ATP de la Washington, unde a constatat că problemele fizice sunt mai serioase decât ar fi crezut. Nadal a spus pe 11 septembrie că urmează deja un tratament agresiv la Barcelona, prin care dorește să grăbească recuperearea.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Australian Open 2022 Live Blog | Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse, victorii mari
IERI LA 07:33
Australian Open
Rafael Nadal, calificare la pas în turul 2 la Australian Open 2022! Victorie facilă cu Marcos Giron
IERI LA 05:42