Emma Răducanu a devenit celebră în întreaga lume în septembrie anul trecut, când a reuşit să câştige turneul major de la Flushing Meadows (US Open) venind din calificări. Ea este prima reprezentantă a Marii Britanii care a cucerit un trofeul de Grand Slam, după Virginia Wade, în 1977. După acest succes răsunător, performanţele sale nu s-au mai ridicat la nivelul aşteptărilor.
Raducanu a avut rezultate sub așteptări de la câștigarea US Open, considerând că este greu să se adapteze la cerințele fizice ale vieții în circuit, jucând în același timp împotriva unor jucătoare experimentate. Ultima ei înfrângere a fost în turul al doilea la Roland Garros, când a pierdut în fața Aliaksandrei Sasnovich în trei seturi. De asemenea, ea s-a confruntat cu numeroase accidentări, iar ultima problemă fizică a apărut chiar la Nottingham.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia
IERI LA 16:36

Maria Sakkari îi ia apărarea Emmei Răducanu pentru rezultatele slabe de după US Open

Întrebată despre Emma, Sakkari a declarat: "Nu am avut timp să mă gândesc la asta. Nu o cunosc atât de bine, dar oamenii nu îi acordă suficient credit. Ea a jucat bine. Nu este ușor, dacă excludem US Open, ea are doar 19 ani, oamenii nu înțeleg cât e de greu. Este nevoie de timp. Nivelul de la WTA este foarte, foarte ridicat, așa că va dura ceva timp pentru ea și pentru fiecare jucătoare tânără doar pentru a se obișnui cu nivelul.
A avut un turneu de trei săptămâni la New York și cred că acum ceea ce face este ceea ce trebuie să facă. Mie mi-a luat mult timp pentru că am debutat mai târziu decât alte jucătoare. Toată lumea are momente diferite pentru a răzbate. Pentru mine au trecut doi sau trei ani până când m-am obișnuit cu circuitul - întotdeauna este nevoie de timp", a spus Sakkari.
Răducanu a fost eliminată recent în turul al doilea la Roland Garros. În 2021, ea a atins optimile de finală Wimbledon, însă va trebui să se refacă rapid pentru a concura la ediţia din acest an, programată între 27 iunie şi 10 iulie. Jucătoarea care a beneficiat marţi de abandonul lui Răducanu, Viktorija Golubic (55 WTA), o va întâlni în optimi de finală pe altă britanică, Heather Watson (102 WTA).
Wimbledon
Emma Răducanu, debut cu dreptul la Wimbledon! Britanica a trecut în două seturi de Van Uytvanck
27/06/2022 LA 17:56
Wimbledon
Simona Halep, discurs la superlativ despre Emma Răducanu, la Wimbledon: "E excelent pentru România"
27/06/2022 LA 11:11