Câștigător a 6 titluri de Grand Slam și fost lider mondial în circuitul ATP, Boris Becker a precizat într-un interviu acordat de curând că noua generație de tenismeni reprezintă deja prezentul, iar trio-ul fantastic format din Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic va fi înlocuit în curând.
În perioada dintre 2004 și 2021, Federer, Nadal și Djokovic au câștigat 60 dintre cele 73 de titluri Grand Slam puse la bătaie. Cu toate acestea, potrivit lui Becker, rezistența erei de aur din tenis se va termina mai repede decât s-ar aștepta unii. Germanul e convins că titlul cucerit de Medvedev la US Open e dovada că schimbul de generații s-a produs deja.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
ACUM 12 ORE

"Era Federer – Nadal – Djokovic s-a încheiat", spune Boris Becker

"Cred că schimbarea gărzii din tenis a avut loc deja. Nu avem un nou număr 1, acesta este încă Novak Djokovic, dar Medvedev e pe locul 2, Tsitsipas pe 3 și Zverev pe 4 – asta este pentru mine o dovadă clară a schimbării de gardă. S-a întâmplat cu adevărat ceva. S-au întâmplat multe în ultimii doi ani.
Pentru mine este de fapt doar o chestiune de timp până când unul dintre acești trei jucători tineri o să devină numărul 1 la un moment dat în anul următor. Este posibil. Depinde încă de Djokovic, desigur, el este marele favorit pentru că a dat dovadă că încă poate să câștige titluri mari! Să nu uităm totuși că el nu va întineri", a spus Boris Becker.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
ACUM 15 ORE
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
IERI LA 11:43