Rafael Nadal a jucat accidentat în finala de la Indian Wells, pierdută în două seturi în fața americanului Taylor Fritz. La revenirea în Spania, Rafa a fost supus unor investigații complexe și diagnosticul a fost unul crunt: fisură de coastă, leziune care îl va ține departe de teren între 4 și 6 săptămâni.
Angel Ruiz Cotorro, medicul personal al spaniolului, a oferit astăzi explicații suplimentare despre gravitatea accindetării, mărturisind că aceasta este una extrem de dureroasă, dar șansele unei recuperări relativ rapide sunt destul de mari.
"Este o accidentare foarte dureroasă. Fraccturile de coaste au un anumit de vindecare, toată lumea le știe. Ceea ce putem face este să adaptăm totul în funcție de durere, să vedem ce putem face. Momentan, cel mai important lucru este să eliminăm durerea.Odată ce vom putea înlătura durerea, vom începe să lucrăm cât mai mult posibil.Apoi, pe baza asta, vom vedea dacă putem scurta mai mult perioada de recuperare.", a spus Angel Ruiz Cotorro, citat de eurosport.es.
Roland Garros
"Nadal este idolul nostru, dar Alcaraz va însemna mai mult!" Corretja, despre viitorul lui Carlitos
ACUM 11 ORE
Citește și:

Rafa Nadal va reveni cel mai repede la Madrid

În aceste condiții, e clar că Rafa va pierde turneele de la Monte Carlo (10 - 17 aprilie) și Barcelona (18-24 aprilie). În cel mai bun caz, "Matadorul" va reveni pe teren la Mastersul de la Madrid, programat între 1 și 8 mai. Dacă nici la acea dată nu va fi apt, cel mai titrat jucător din istorie când vine vorba de turnee de Grand Slam va fi din nou în acțiune la Mastersul de la Roma, care va avea loc între 8 și 15 mai.
Chiar dacă perioada sa de recuperare va fi mai lungă decât anticipează specialiștii, nu există, cel puțin deocamdartă, niciun risc ca Nadal să rateze Grand Slam-ul de la Roland Garros, programat între 22 mai și 6 iunie.
Nadal a avut un start de an la care nici cei mai înfocați fani ai săi nu ar fi visat. Rafa a câștigat turneele de Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco, iar apoi a ajuns în finală la Indian Wells. În condiții normale, insularul ar fi câștigat probabil și meciul cu Fritz și ar fi continuat seria invincibilă din 2022.
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 20 ORE
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51