Turneul de la Madrid trebuia să fie un nou început pentru Halep, în contextul în care vorbim de primul turneu după mult timp în care campioana noastră era aproape de 100% din punct de vedere fizic. În plus, competiția din capitala Spaniei reprezenta și prima ocazie ca Simo să arate că parteneriatul cu Patrick Mouratoglou, început acum aproximativ o lună, funcționează.
Dacă ne raportăm la disputele cu Badosa și Gauff, Halep avea toate motivele să fie optimistă, însă azi a avut o prestație extrem de ștearsă. Sportiva din Constanța nu a părut în niciun moment conectată la miza partidei și nu a fost capabilă să schimbă planul, când a văzut că armele preferate nu funcționează. Sigur, Simo are alibiul faptului că vremea a influențat forehandul său (a plouat și adversara nu a mai fost incomodată de lovitura de dreapta cu mult spin, mingea sărind în actualele condiții foarte puțin), dar cert e că numărul 21 WTA a suferit cea mai dură înfrângere din 2022.
CITEȘTE ȘI:
Mutua Madrid Open
E Ons Jabeur cea mai valoroasă jucătoare de origine arabă din istorie?
08/05/2022 LA 14:28
SIMONA HALEP ȘI ONS JABEUR, MOMENT AMUZANT ÎNAINTE DE MECI, CHIAR PE TEREN. CE I-A TRANSMIS TUNISIANCA

Simona Halep, o singură înfrângere atât de drastică în ultimul an

Precedentul meci în care Halep a reușit să câștige doar 5 gameuri a fost la Cluj, când Simo se înclina cu 2-6, 3-6 cu Anett Kontaveit, în finală. Atunci, însă, estona pleca favorită, fiind într-o perioadă de grație. În plus, Halep fusese sâcâită de accidentări și, ca atare, nu era la nivel optim din punct de vedere fizic.
În ultimul an, Halep nu a mai câștigat atât de puține gameuri într-o partidă, excepție duelul mai sus amintit. Anterioara corecție la scor suferită avusese loc în aprilie 2021, la Stuttgart, când Sabalenka se impunea cu 6-3, 6-2.
Una peste alta, însă, Halep are suficiente motive să fie optimistă pentru restul sezonului de zgură, demonstrând în cele 3 partide la Madrid că e pe drumul cel bun și că poate să emită pretenții pentru fazele finale de la Roland Garros, principalul obiectiv al anului pentru ea.
Înainte de turneul transmis în direct de Eurosport, Halep are ocazia să arate că înfrângerea de azi a fost doar o întâmplare la Roma, turneu care va avea loc săptămâna viitoare. La Foro Italico, Simo nu va fi cap de serie, astfel că va putea din nou întâlni adversare redutabile din primele tururi (cum s-a întâmplat cu Badosa, numărul 2 WTA, în turul secund de la Madrid).
Mutua Madrid Open
Madrid, turneul revanșelor pentru Jabeur: "Bencic, Halep, Alexandrova, toate m-au bătut în trecut!"
06/05/2022 LA 12:52
Mutua Madrid Open
Jabeur e în finală la Madrid! Parcurs fabulos pentru jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep
05/05/2022 LA 17:03