Novak Djokovic, lider mondial în clasamentul ATP, a fost întrebat de jurnaliștii prezenți la Madrid despre marele lui rival, Rafael Nadal. Sârbul e direct calificat în sferturile de finală la Caja Magica, după ce adversarul său din optimi, Andy Murray, s-a retras chiar înainte de meci, cu doar jumătate de oră înainte de start. Djokovic va juca împotriva câștigătorului dintre polonezul Hubert Hurkacz și sârbul Dusan Lajovic.
Djokovic poate să-l întâlnească pe Nadal în semifinale. Sârbul a fost întrebat la Madrid ce se schimbă în momentul în care ibericul e pe tabloul principal al unui turneu în care el joacă. Sârbul a oferit o declarație fair-play la Madrid și a spus că absolut totul se schimbă, pentru că Rafa e cel mai mare rival din întreaga lui carieră.
CITEȘTE ȘI:
Roland-Garros
French Open 2022: informații, premii și favoriți
ACUM 6 ORE

Novak Djokovic, declarație superbă despre Rafael Nadal la Madrid

"Bineînțeles că da, totul se schimbă, pentru că pentru mine Rafa este principalul rival din întreaga mea carieră. Nu încape loc de discuții. Adică, nu m-am gândit intenționat la asta, dar nu ne-am mai intersectat în turnee de mult timp. Totul se schimbă atunci când amândoi suntem prezenți pe tabloul unui turneu. Vin jucători tineri din urmă, dar amândoi facem tot posibilul să rămânem în top. Cred că suntem încă puternici și sunt foarte fericit să văd asta", a declarat Djokovic, citat de Daily Express.
Rafael Nadal este în acest moment cel mai titrat tenismen din istorie în circuitul mondial masculin. Spaniolul a cucerit la începutul anului titlul major cu numărul 21 la Australian Open, după o finală splendidă cu Daniil Medvedev, revenind de la 0-2 la seturi. Ceilalți doi titani, Roger Federer și Novak Djokovic au câte 20 de titluri majore fiecare, însă cursa continuă.
Turneul Masters de la Madrid se desfășoară în perioada 26 aprilie - 8 mai și e transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Tenis
Clasamentul turneelor mari câștigate în ATP, actualizat. Diferența dintre Djokovic, Nadal și Federer
16/05/2022 LA 16:51
Tenis
Novak Djokovic le-a răspuns rușilor care l-au rugat să boicoteze Wimbledon-ul! Mesajul lui Nole
16/05/2022 LA 16:11