Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Halep și Mouratoglou, vedetele unui super-reportaj CNN, înainte de Roland Garros

Cristian Mihală

Publicat 21/05/2022 la 21:49 GMT+3

Simona Halep și noul ei antrenor, Patrick Mouratoglou, au fost vedetele unui reportaj făcut de celebra televiziune CNN, chiar înainte de Roland Garros. Campioana noastră a recunoscut că a fost foarte aproape de retragere, în timp ce tehnicianul francez a dat asigurări că o poate readuce la cea mai bună formă din carieră.

Simona Halep, pregătită de Roland Garros

Credit imagine: Eurosport

Simona Halep e în fața unui nou Roland Garros, turneul ei preferat. La Paris, campioana noastră a reușit 3 finale, una dintre ele câștigată (2018), dar pregătirea nu a fost una ideală, în contextul în care atât la Madrid, cât și la Roma nu a obținut rezultatele pe care și le-ar fi dorit.
Fostul număr unu mondial a admis, însă, că procesul pe care îl traversează pentru a reveni iar între cele mai bune din lume e unul de lungă durată, dar are încredere că va ajunge iar acolo unde îi e locul.
"Nu e ușor pentru mine să am încredere în cineva, dar când ajung să cred, sunt capabilă de schimbări. Modul în care ne antrenăm, modul în care îmi vorbește, tot programul mă fac sămă simt ca și cum aș fi mai profesionistă decât eram înainte. Dacă muncești în fiecare zi, cred că ai o șansă mai mare să revii în top. Am început să cred că încă am jocul necesar să fiu acolo", a spus Halep în reportajul CNN.
2021 a fost cel mai dificil an din carieră pentru Halep, care, după accidentarea de la Roma, nu a mai putut juca aproape deloc. Sportiva noastră a dezvăluit că a cochetat serios cu gândul retragerii, însă în acest moment își știe clar prioritățile: se dedică 100% tenisului, pentru că are încredere că poate cuceri alte mari trofee.
"Am fost foarte aproape să mă retrag, pentru că a fost cea mai grea accidentare din cariera mea. Nu am știut la început cum să o gestionez, am fost speriată și aveam încredere foarte puțină în mine, credeam că al meu corp nu mai suportă. A fost și presiunea generată de pandemie, acele bule de la toate turneele, trebuia la fiecare competiție să stau doar în hotel. Am suferit mult și nu vedeam nicio lumină, nu vedeam lumina de la capătul tunelului", a mai spus Halep.
CITEȘTE ȘI:

Mouratoglou are încredere nelimitată în Simona Halep, înainte de Roland Garros

După ce a avut în Darren Cahill un excelent pedagog și un foarte bun motivator, Halep pare să fi găsit în Mouratoglou alt tehnician capabil să îi ridice moralul și să o facă să creadă că niciun obiectiv nu e prea îndrăzneț. Antrenorul din Hexagon e convins de inteligența și forța psihică a româncei, astfel că anunță "minuni" din partea acesteia.
"A trecut prin multe momente foarte dificile în cariera sa, dar a găsit o cale să fie numărul unu în lume și să câștige două titluri de Grand Slam. Asta arată cât e de puternică mental. Eu cred că Simona crede foarte mult în propriile forțe și această combinație face minuni", a explica Mouratoglou.
Simona Halep a avut mare ghinion la tragerea la sorți pentru Roland Garros, în contextul în care va da, cel mai probabil, încă din optimi de Iga Swiatek, numărul unu mondial, sportivă care a "uitat" să piardă (are 5 turnee la rând câștigate, un singur set cedat).
Întreabat dacă o vede pe actuala sa elevă principala favorită la Roland Garros, în contextul backgroundului deosebit avut, francezul a spus că marea favorită nu poate fi alta decât Swiatek. Totuși, Halep are suficiente atu-uri pentru a merge până la capăt, într-o zi bună fiind capabilă să treacă de Iga.
"Nu, nu este favorită la Roland Garros, toți știm cine e marea favorită: Iga. Dar sunt de părere că orice jucătoare poate fi învinsă, cred că atunci când Simona e la nivel maxim poate să bată pe oricine. Acesta este scopul, să o aducem la cel mai bun nivel și să fie mai bună decât a fost vreodată", a mai spus Mouratoglou.
Simona Halep va debuta la Roland Garros luni, în fața germancei Schunk, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo