Ultimele patru românce prezente pe tabloul principal debutează în competiție marți, echipa tricoloră înregistrând până acum victorii pe linie, prin Simona Halep, Irina Begu și Patricia Țig. Marți, de la prima oră (12:00), Ana Bogdan o înfruntă pe Timea Babos, iar Monica Niculescu - pe Danielle Collins. Imediat după, pe aceleași terenuri 4 și 7 vor urma alte două dueluri care ne interesează în mod special: Sorana Cîrstea - Elena Rybakina și Irina Bara - Donna Vekic. Iată și cele mai importante cinci meciuri din programul zilei:

1. Pretendentul numărul unu? Tsitsipas (#5) - Munar, primul meci direct, pe Eurosport Player pe Eurosport 2

După eliminarea lui Daniil Medvedev, care confirmă faptul că urăște zgura la propriu, grecul Stefanos Tsitsipas a devenit, conform calculelor hârtiei, principalul adversar al lui Novak Djokovic pe această jumătate de tablou mai ușoară, încă din start, de la tragerea la sorți. În 2018, grecul reușea să confirme forma care l-a dus până în semifinale la Australian Open cu un tur patru la Roland Garros. Aceea a fost însă ultima apariție a lui Tsitsipas în săptămâna a doua la un Grand Slam, grecul fiind învins apoi de două ori la rând în turul întâi și pe urmă de alte două ori în turul trei.
Roland-Garros
Sebastian Korda - Carlos Alcaraz - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
De la debutul său la Roland Garros din 2017, Tsitsipas a reușit în fiecare an să își corecteze cel mai bun rezultat al carierei la Paris, ceea ce ar însemna că în 2020 ar trebui să ajungă cel puțin până în sferturi. Grecul va avea în față un jucător doar cu un an mai mare, din Spania, care cochetează cu afirmarea, dar încă nu are prea multe lucruri cu care să se laude. Tsitsipas, învins în primul tur la Roma, și-a luat revanșa printr-o finală jucată la Hamburg, însă în aceste condiții a zburat într-o fugă din Germania spre Franța, având foarte puțin timp de acomodare.
Într-o situație similară și la fel de interesant de urmărit va fi și Andrey Rublev, proaspăt campion la Hamburg. Rusul are trei trofee în acest an, l-a învins deja pe hard în 2020 pe adversarul său din turul 1 - Sam Querrey (la Adelaide) și va atrage, probabil, mulți oameni către terenul al treilea al complexului, "Simonne Mathieu" și pe Eurosport 1.

2. Karolina Pliskova (#2) - Mayar Sherif, primul meci direct, pe Eurosport Player și Eurosport 1

A doua favorită a tabloului feminin începe o nouă campanie în căutarea primului său titlu de Grand Slam. Parcursul de la Roma a mărit așteptările în ceea ce o privește, însă senzația este că sportiva din Cehia încă nu gestionează prea bine statutul de favorită și prezențele în Grand Slam-uri - în general.
Pliskova, semifinalistă la Paris în urmă cu trei ani, va fi față în față cu o sportivă cu o foame de victorii nebună, care a rescris deja cărțile de istorie în Egypt, aducând țării sale prima calificare ca la carte (nu din postura de lucky-loser)pe tabloul principal într-un Grand Slam. Povestea lui Sherif este impresionantă, ea începând practic de la zero în circuit în 2019. Toată lumea va fi cu ochii pe ea, când va intra pe terenul Philippe Chatrier, inclusiv un anume fotbalist numit Mo Salah.

3. Tinerețe versus experiență. Denis Shapovalov (#9) - Gilles Simon, 1-0 la "directe", pe Eurosport Player și Eurosport 1

Proaspăt debutant în Top 10, Denis Shapovalov are talentul pentru a emite pretenții la săptămâna a doua, însă în Grand Slam-uri a mers parcă cu frâna de mână trasă până la sfertul de finală de la US Open 2020. Ca și în cazul lui Thiem, lumea se așteaptă să vadă cum va gestiona Shapovalov noul personal-best stabilit în condiții neobișnuite la New York.
Semifinala de la Roma este un argument pentru a susține ideea că Shapovalov poate să își spulbere recordul de la Paris, având până în prezent o unică victorie, în 2018. În fața sa va sta însă un veteran francez cu joc enervant de bun în zilele potrivite. Gilles Simon are "talentul" de a tulbura apele pentru jucătorii de tip "big hitters", așa cum e și Shapovalov. Victoria trecută în dreptul canadianului nu cântărește prea mult, având în vedere faptul că francezul a abandonat în meciul de anul trecut după doar patru game-uri. Însă un factor decisiv poate fi prezența rusului Mikhail Youzhny în staff-ul lui Denis, un jucător cu 8 victorii din 12 meciuri în fața lui Simon, dar fără succes pe zgură.

4. Care Kiki va fi pe teren? Laura Siegemund - Kristina Mladenovic, 2-1 la "directe", pe Eurosport Player

Dacă accesul în săptămâna a doua s-ar face în baza simpatiei publicului, cu siguranță Mladenovic ar ajunge acolo automat. După saga de la US Open, Kristina are nevoie ca de aer de un re-start, însă ea este tipul de jucătoare care, uneori, iese extrem de greu din pasele proaste.
Mladenovic și Siegumund sunt două jucătoare care, în cea mai bună zi a lor, ar putea bate pe oricine. Însă ambele ajung la Roland Garros după perioade în care forma sportivă a fost modestă. Ambele s-au alinat în acest an cu rezultatele mai bune de la dublu, însă ar avea nevoie de o injecție cu moral și puțină încredere și la simplu.

5. Cursă solitară: Novak Djokovic (#1) - Mikael Ymer, primul meci direct, pe Eurosport Player și Eurosport 1

Liderul clasamentului mondial începe cursa pentru al doilea titlu la Roland Garros având șansa de a deveni primul jucător din Era Open cu câte două trofee câștigate în toate cele patru Grand Slam-uri.
Neînvins pe teren în 2020, având cele mai multe trofee (4) și victorii în sezon (31), Djokovic este așteptat să defileze pe această jumătate de tablou, mai ales când și condițiile meteo nu îl dezavantajează deloc, fiind similare cu cele în care s-a impus în 2016.
Probabil că singura consolare a numărului 80 mondial Mikael Ymer este că provine de la o academie condusă de Magnus Norman, antrenor care are experiență în a găsi tactici câștigătoare în fața lui Djokovic, reușind asta pe vremea când l-a antrenat pe Stan Wawrinka.
https://i.eurosport.com/2020/09/29/2896920.jpg
Roland-Garros
Cameron Norrie - Karen Khachanov - Roland-Garros
ACUM 4 ORE
Roland-Garros
Alexander Zverev - Brandon Nakashima - Roland-Garros
ACUM 5 ORE