Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jaqueline Cristian, salt uriaș în clasamentul WTA! Ce poziție va ocupa dacă se impune în finala de la Linz

Irina Aldea

Publicat 12/11/2021 la 15:46 GMT+2

Jaqueline Cristian și Alison Riske vor disputa marea finală a turneului de 250 de puncte WTA de la Linz în această seară, de la ora 20. Românca a înregistrat un salt uriaș în ierarhia WTA și poate urca și mai mult dacă se impune în finala din Austria.

Jaqueline Cristian

Credit imagine: Getty Images

Jaqueline Cristian o va înfrunta pe americanca Alison Riske în finala turneului WTA 250 de la Linz (Austria), dotat cu premii totale de 189.708 euro, ambele beneficiind de retragerile adversarelor în semifinale. Jaqueline Cristian (23 ani, 100 WTA), care săptămâna aceasta a intrat în premieră în top 100, a profitat de retragerea Simonei Halep, din cauza unei accidentări, calificându-se în prima sa finală WTA din carieră fără a juca în penultimul act.
Halep (30 ani, 22 WTA), a doua favorită, s-a accidentat în meciul de miercuri, cu italianca Jasmine Paolini, câştigat cu 4-6, 7-5, 6-0, după două ore şi 13 minute de joc. Pentru Jaqueline Cristian, care a intrat pe tabloul principal la Linz ca "lucky loser", în urma retragerii Soranei Cîrstea din turneu, a beneficiat în optimi de alt abandon, al suedezei Rebecca Peterson, la scorul de 5-2.

Jaqueline Cristian, salt uriaș în clasamentul WTA

Jucătoarea în vârstă de 23 de ani din România şi-a asigurat un cec de 13.224 de euro şi 192 de puncte WTA, iar în finală o va înfrunta în premieră pe americanca Alison Riske (31 ani, 73 WTA). Riske, desemnată cap de serie numărul trei la Linz, a profitat, joi, de abandonul compatrioatei sale, Danielle Collins, a treia favorită, după primul set, câştigat de Alison cu 7-5. Acum, Cristian și Riske se vor întâlni în premieră în circuitul WTA, chiar în finala turneului din Austria.
Începând de luni, Jaqueline Cristian se va afla pe cel mai bun loc din carieră în clasamentul WTA. Datorită calificării în finala turneului de la Linz, sportiva în vârstă de 23 de ani și-a asigurat o urcare de nu mai puțin de 26 de locuri în clasamentul WTA, până pe locul 74, având 942 de puncte în clasamentul LIVE al WTA. Cu o victorie în finala contra americancei Alison Riske, Cristian va urca alte 13 locuri și, începând de luni, s-ar afla pe poziția 61, cu 1.042 de puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo