Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții US Open 2021 | Programul transmisiunilor Eurosport în a noua zi de concurs la Flushing Meadows

Andrei Nicolae

Actualizat 07/09/2021 la 03:51 GMT+3

Întrecerile de simplu au ajuns în faza sferturilor de finală. Cel mai așteptat meci al zilei este fără doar și poate bătălia dintre Felix Auger-Aliassime și Carlos Alcaraz, doi jucători din noul val al tenisului mondial.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Carlos Alcaraz a devenit unul dintre cei mai urmăriți jucători la US Open, la ediția din acest an, mai ales după victoria de senzație realizată cu Stefanos Tsitsipas din turul 3. El va reveni în scenă într-o luptă cu reprezentantul Canadei, Felix Auger-Aliassime, jucător antrenat de Toni Nadal.
Tot în ziua a noua de concurs îl vedem la lucru și pe Daniil Medvedev, care va avea în față un alt jucător surpriză la Flushing Meadows, olandezul Botic van de Zandschulp.
La feminin, Elina Svitolina are în față o jucătoare de 19 ani, pe Leylah Fernandez, după ce a depășit-o pe Simona Halep. Iar campioana de la Roland Garros, Barbora Krejcikova o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, devenită principala favorită după ce Ashleigh Barty a fost eliminată.

#Favoriții US Open 2021 | Elina Svitolina - Leylah Fernandez, 1-0 în confruntările directe

La prima vedere pare o confruntare dezechilibrată, față în față fiind jucătoare clasate pe locurile 5 vs 73 WTA. Dar reprezentanta Canadei a produs deja câteva surprize uriașe, după ce a învins alte două favorite, pe Naomi Osaka și Angelique Kerber. În primele tururi, Fernandez a câștiga partidele cu Ana Konjuh și Kaia Kanepi. Prezența în sferturile de finală reprezintă deja cea mai bună performanță personală într-un turneu de Grand Slam pentru jucătoarea în vârstă de 19 ani.
Elina Svitolina - Leylah Fernandez
Elina Svitolina a făcut un meci mare în optimile de finală cu Simona Halep și a arătat până la această oră un joc solid. Sportiva din Ucraina nu a cedat niciun set, iar cel mai mult a stat în teren cu Simona, 76 de minute.
Partida va avea loc în jurului ore 21:00, iar Svitolina și Fernandez sunt la a doua confruntare. Prima a avut loc în 2020 la Monterrey și a fost câștigată în două seturi de Elina.

#Favoriții US Open 2021 | Barbora Krejcikova - Aryna Sabalenka, 0-1 în confruntările directe

Barbora Krejcikova a câștigat deja un turneu de Grand Slam în acest an la Roland Garros. Aryna Sabalenka este în căutarea primei finale într-un turneu de Grand Slam și are șanse bune să ajungă aici, mai ales că a devenit principala favorită a turneului. Bielorusa a avut ceva emoții doar în primul tur, într-o dispută cu Nina Stojanovic, întinsă pe durata a trei seturi. Le-a mai eliminat pe Zidansek, Collins și Mertens în drumurile spre sferturile de finală.
Barbora Krejcikova - Aryna Sabalenka
Krejcikova a acces în această fază fără set pierdut. Meciul reper a fost în optimi cu Garbine Muguruza, câștigat cu 6-3, 7-6.
Partida va începe în jurul orei 02:00. Sabalenka are un ascendent moral, după ce s-a impus la Linz în 2020 în singura confruntare directă. S-a impus atunci cu 2-1 la seturi.

#Favoriții US Open 2021 | Felix Auger-Aliassime – Carlos Alcaraz, prima confruntare directă

Este un meci așteptat cu mare interes, între doi jucători care ar putea avea un cuvânt greu de spus în ATP în anii ce vor urma. Ambii au jucat deja meciuri de 5 seturi la ediția din acest an, spaniolul chiar două, cu Tsitsipas și Gojowczyk. Auger-Aliassime a avut un astfel de meci în turul 3, cu Bautista-Agut.
Felix Auger-Aliassime – Carlos Alcaraz
În ierarhia ATP, Auger-Aliassime și Alcaraz sunt despărțiți de 40 de locuri În ATP (15 vs 55). Disputa va avea loc în jurul orei 03:30 și este prima între cei doi sportivi.
Tot în ziua a 9-a, la simplu se mai desfășoară întâlnirea Daniil Medvedev - Botic van de Zandschulp, cu începe de la ora 19:00.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo