În drumul spre fazele superioare ale turneului de Grand Slam de la US Open, Simona Halep trebuie să treacă de Elena Rybakina (Kazakhstan). Reprezentanta României va avea în față o jucătoare clasată azi pe locul 20 WTA, fără prea multă experiență la cel mai înalt nivel și în special la Flushing Meadows, dar aflată în plină ascensiune.
Jucătoarea în vârstă de 22 de ani vine după cel mai bun an al carierei în turneele de Grand Slam. La Roland Garros a ajuns până în sferturile de finală, iar la Wimbledon a acces până în turul 4. Rybakina a avut o vară fierbinte, pentru că a jucat pentru medalii și la Jocurile Olimpice. Sportiva din Kazakhstan a pierdut finala mică împotriva Elinei Svitolina. La US Open, adversara Simonei a mai jucat la două ediții și a obținut o singură victorie până acum, anul trecut.
US Open
Emma Răducanu a donat echipamentul în care a cucerit titlul US Open! Unde va fi expusă ținuta
28/09/2021 LA 11:30

Elena Rybakina a obținut primul titlu în România

Până în prezent, Rybakina a obținut două titluri înAWTA, primul chiar în România, la turneul din București (2019). A doua ei victorie a venit la Hobart, în anul următor. A jucat și 5 finale, una pierdută anul trecut, într-o partidă cu Simona Halep, la Dubai. Cea mai bună poziție în WTA a atins-o înainte de pandemia de coronavirus, în februarie 2020, locul 17. Serviciul și lovitura de forehand sunt două dintre atu-urile Elenei, dar Simona are cu siguranță mai multe argumente pentru a câștiga această bătălie.
Ambele sportive s-au calificat în turul 3 fără set pierdut. Simona Halep a depășit-o în primul tur pe Camila Giorgi, apoi s-a impus la pas cu Kristina Kucova. Elena Rybakina a trecut de Aliaksandra Sasnovich în turul inaugural, scor 6-2, 6-3. În următoarea partidă, sportiva din Kazakhstan a cedat tot 5 game-uri, în fața Carolinei Garcia: 6-1, 6-4.

US Open 2021: Rezumatul meciului dintre Simona Halep și Kristina Kucova

Simona Halep are un ascendent moral în fața adversarei din turul 3, după ce a învins-o anul trecut în fionala de la Dubai cu 3-6, 6-3, 7-6. Ele ar fi trebuit să fie adversare și în 2019, în turul 3 la Wuhan, la românca a abandonat.
EMMA RĂDUCANU "ARE TOTUL"! "ESTE O VIITOARE CAMPIOANĂ DE GRAND SLAM", PREZICE O FOSTĂ MARE JUCĂTOARE DIN WTA
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Ilie Năstase, expeditiv față de Emma Răducanu: "Doar cu numele ne putem mândri cu ea!"
20/09/2021 LA 15:24
US Open
Interviu cu "mamaia" Emmei Răducanu, în presa din Anglia! "După Wimbledon i-am spus să renunțe!"
18/09/2021 LA 15:14