Wimbledon 2021 a fost locul în care Emma Răducanu a apărut pentru prima oară în faţa publicului larg. Iar rezultatul a fost pe măsura talentului său formidabil, ajungând până în optimi, deşi era la începutul turneului în afara TOP 300 WTA. La vremea respectivă, după ce Emma a fost forţată să abandoneze în optimi, McEnroe a avut nişte declaraţii nu tocmai inspirate.
"Îmi pare rău de Emma. E evident că a fost copleșită de emoții, dar e de înțeles. De altfel, noi am mai vorbit despre lucrurile acestea constant. Cât de mult pot suporta acești jucători? Te uiți la jucătorii longevivi din circuit și vezi că ei rezistă foarte bine presiunii. Reușesc să-și păstreze calmul, deci trebuie să-i apreciem. Sper ca Emma Răducanu să învețe din această experiență. Poate că e bine că i s-a întâmplat acum, la 18 ani", spunea fostul număr unu mondial după Wimbledon.

McEnroe, taxat dur pentru discursul despre Emma Răducanu

US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
Declarațiile septuplului câștigător de Grand Slam i-au enervat pe fanii tenisului de pretutindeni, care l-au taxat dur în mediul on-line. De asemenea, spusele lui McEnroe au fost aspru criticate și de mulți jurnaliști de renume din lumea tenisului, care au rămas consternați că americanul a pus la îndoială faptul că Emma Răducanu ar fi avut într-adevăr probleme medicale serioase și a lăsat de înțeles că retragerea a venit din cauza faptului că nu a mai suportat presiunea.
Acum, după ce Răducanu a câştigat US Open, dovedind că e una dintre cele mai mari sportive din istorie sub presiune, McEnroe a fost chestionat de CNN în legătură cu declaraţiile de după turneul de la All England Club. Întrebat dacă regretă sau dacă îşi doreşte să îşi ceară scuze, fostul lider mondial şi-a expus punctul de vedere.
"Am spus ce am considerat şi nu regret. Am încercat să fac o paralelă între ce am păţit eu la Wimbledon, am debutat acolo la aceeaşi vârstă cu ea, 18. Ea a avut un parcurs mai bun, s-a descurcat mai bine decât mine. Ţin minte că am jucat cu Jimmy Connors, pe Arena Centrală de la Wimbledon, şi picioarele îmi tremurau, am fost copleşit de tot. Aproape că am fost fericit că nu am câştigat, ca să nu mai trec iar prin asta peste două zile. În următorul an m-am regrupat şi am evoluat enorm la nivel mental, astfel încât să nu mă mai confrunt cu o situaţie similară. E presiune enormă, mulţi nu înţeleg asta: presiune din exterior, dar şi presiunea pe care o pui tu pe tine. Eu am crezut că prin acele declaraţii îmi manifest solidaritatea faţă de ea. Nu am vrut să fiu maliţios în vreun fel, dar ştiţi cum sunt ziarele din Anglia: fac valuri din nimic, mai ales când e vorba de mine", a spus McEnroe, la CNN.
CITEŞTE ŞI:
BENJAMIN HEYNOLD, PRIETENUL EMMEI RĂDUCANU, A AJUTAT-O ENORM PE ACEASTA, LA US OPEN. CE AU DESCOPERIT ENGLEZII
RĂDUCANU-MANIA ÎN SUA! U-LU-I-TOR: EMMA L-A DEPĂŞIT PE DJOKOVIC

Navratilova consideră şi ea că McEnroe a gafat în cazul Emmei Răducanu

Prietenă bună cu McEnroe, Martina Navratilova a ținut să îl taxeze acum, după un US Open în care Emma Răducanu a arătat mai puternică mental decât orice altă jucătoare din circuit. John și Martina sunt buni prieteni, iar aceasta a recunoscut că l-a tras de mânecă încă de atunci pe american pentru comentariul neinspirat făcut.
"Le-a închis gura celor care au criticat-o la Wimbledon și au spus că nu e suficient de puternică mental. Le-am transmis la vremea respectivă un "Tăceți naibii din gură pentru că habar nu aveți despre ce vorbiți". Știam că e o stea în devenire și mi s-a părut nedrept pentru ea să aibă parte de critici după Wimbledon. Dar nici prin cap nu îmi trecea că va face așa ceva la US Open, la câteva luni distanță. Cred că acei oameni nu se vor mai îndoi vreodată de psihicul Emmei", a spus Navratilova pentru BBC.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44