Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Emma Răducanu a deschis o cutie a Pandorei!" Mats Wilander a prefațat competiția feminină de la US Open

Bianca Dumitru

Publicat 25/08/2022 la 07:26 GMT+3

Emma Răducanu va încerca la US Open să-și apere trofeul câștigat vara trecută. Mats Wilander a comentat situația de pe tabloul feminin și a dat de înțeles că sunt foarte sportive cu șanse la victorie, ceea ce face competiția să fie mai grea.

Emma Raducanu celebrates with the US Open trophy

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu a atras toate privirile vara trecută, când s-a impus la US Open, deși era locul 150 WTA și era o sportivă venită din calificări.
După succesul de la New York, sportiva în vârstă de 19 ani a trecut printr-o perioadă tulbure, marcată de schimbările antrenorilor și accidentări, nereușind să mai obțină decât 13 victorii în 28 de meciuri.
Înainte de startul ultimului Grand Slam al anului, Mats Wilander a comentat situația de pe tabloul feminin. Expertul Eurosport a spus că performanța din 2021 a Emmei Răducanu le-a dat încredere foarte multor sportive că pot reuși să facă același lucru.
"Prin victoria ei, cred că a deschis o cutie a Pandorei. Înainte erau cinci până la zece jucătoare care chiar credeau că ar putea câștiga un Grand Slam. Iar acum eu cred că sunt 50 de jucătoare care cred că pot să câștige după ceea ce a reușit Emma și asta face să fie mult mai greu", a declarat Mats Wilander, prefațând turneul de la New York pentru Eurosport.
WTA: Cine câștigă marele trofeu la US Open?
Citește și:

Emma Răducanu, încrezătoare înainte de US Open

Emma Răducanu este încrezătoare înainte de US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, acolo unde va trebui să își apere titlul câștigat anul trecut.
După succesul de pe Arthur Ashe Stadium din 2021, Emma Răducanu nu a reușit să repete performanțele respective, având mai multe probleme în ultimul an. Cu toate acestea, la Cincinnati, ea le-a învins categoric pe veteranele Serena Williams și Victoria Azarenka, înainte de a fi eliminată de Jessica Pegula în optimile de finală.
"Cred că am devenit o jucătoare mai bună. Am realizat o performanță grozavă anul trecut, dar atunci jucam cu o libertate pe care încep să o regăsesc acum. Simt că mă îndrept către direcția cea bună din nou. Sunt mândră de ce am reușit săptămâna aceasta, este un mare pas în față.
Este grozav că pot avea această expunere cu astfel de adversare. Cu fiecare meci la acest nivel am descoperit lucrurile care merg și lucrurile care nu merg. Acum sunt mult mai încrezătoare", a spus Emma Răducanu.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
picture

US Open 2022, în direct pe Eurosport și Eurosport Player, din 29 august

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo