Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mats Wilander condamnă atitudinea Martei Kostyuk de la US Open, din meciul cu Azarenka: "E foarte periculos!"

Irina Aldea

Publicat 03/09/2022 la 04:54 GMT+3

Meciul dintre Marta Kostyuk și Victoria Azarenka din turul 2 de la US Open a produs tensiune în circuitul feminin de tenis. Ucraineanca a refuzat să dea mâna cu Azarenka la fileu, iar Mats Wilander a comentat conflictul.

Eurosport-Experte Mats Wilander glaubt an eine Rückkehr von Roger Federer auf den heiligen Rasen von Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Meciul dintre Victoria Azarenka și Marta Kostyuk a fost așteptat cu sufletul la gură de toată lumea la US Open, prin prisma a ce s-a întâmplat în ultimul timp în circuitul WTA. Kostyuk este una dintre cele mai vocale tenismene ucrainene, ea alegând să pună la zid toate jucătoarele din Rusia și Belarus pentru războiul pornit de armata rusă în Ucraina.
Pe teren, bielorusa a ieșit învingătoare. Azarenka s-a impus fără emoții în fața Martei Kostyuk, cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să dea mâna cu Azarenka și fără a o privi în ochi pe bielorusă a întins totuși racheta peste fileu, fiind un gest adoptat de tenismeni în vremea pandemiei, pentru a evita atingerea fizică.
CITEȘTE ȘI:

Cum a comentat Mats Wilander conflictul dintre Kostyuk și Azarenka de la US Open

Fost lider mondial în clasamentul ATP, Mats Wilander a vorbit despre faptul că Marta Kostyuk a refuzat să dea mâna cu bielorusa Victoria Azarenka după meciul din turul doi de la US Open, criticând gestul ucrainencei: "Este mult mai mult decât un meci de tenis. Desigur, Victoria Azarenka este bielorusă, iar adversara ei, Kostyuk, este ucraineancă, așa că nu este nimic surprinzător în ceea ce s-a întâmplat.
Știm că jucătorilor din Rusia și Belarus nu li s-a permis să joace în Anglia - inclusiv la Wimbledon - și, cu siguranță, unii tenismeni consideră că aceleași reguli ar trebui să se aplice și în America. Dar cred că este foarte periculos ca unii să interpreteze totul la nivel personal. Ambele părți trebuie să fie înțelese. Nu-mi pot imagina cum aș fi jucat și aș fi dat 100%, știind că unii oameni din jurul meu nu sunt de acord cu acțiunile guvernului țării mele", a declarat Wilander pentru Eurosport.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo