Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Berrettini: "Sună nebunește, dar am o șansă să câștig Wimbledon"

Cristian Mihală

Publicat 27/06/2022 la 11:05 GMT+3

Matteo Berrettini e conștient că se află pe lista marilor favoriți la Wimbledon 2022, turneu care debutează azi, în direct pe Eurosport. Italianul a vorbit despre posibilitatea de a câștiga titlul la All England Club.

Matteo Berrettini of Italy in action during the Men's Singles Final against Novak Djokovic of Serbia (not pictured) at The Wimbledon Lawn Tennis Championship at the All England Lawn and Tennis Club at Wimbledon on July 11, 2021 in London, England.

Credit imagine: Eurosport

La fix un an de la cea mai mare performanță a carierei - finala de la Wimbledon, pierdută la Djokovic -, Berrettini revine la "locul faptei". Forma e excelentă, iar liderul mondial, Daniil Medvedev, îl vede pe italian al doilea favorit al competiției, după Nole, dar înaintea lui Nadal.
Berrettini a recunoscut la rândul său că se simte ca și cum ar fi printre marii favoriți și a vorbit despre ce ar însemna să ridice trofeul deasupra capului peste 13 zile.
"E ceva special în legătură cu Wimbledon. Nici măcar nu știu să explic ce, dar mă simt special aici. Sună o nebunie, dar în același timp sunt conștient că am o șansă să câștig. Ar însemna enorm pentru mine, cu siguranță că ar fi cel mai important moment din cariera mea. Am văzut ce a însemnat finala de anul trecut. Viața mea s-a schimbat complet după, dar dacă aș câștiga trofeul...", a spus Berrettini într-un interviu pentru The Guardian.

Berrettini, în formă maximă înainte de Wimbledon 2022

Parcursul senzațional al lui Berrettini de anul trecut a creat o emulație de nedescris în "Cizmă", astfel că italianul a avut parte de o mulțime de surprize plăcute după finala de la Wimbledon 2021.
"Până și oamenii care nu urmăresc tenis știu despre Wimbledon. După ultimul act de anul trecut, oamenii au început să mă oprească pe stradă. Nu puțini mi-au zis: "Nu m-am mai uitat la tenis de 20 sau 30 de ani și acum am urmărit din nou, datorită ție". M-am simțit flatat, s-a creat o emulație fantastică în Italia", a mai spus jucătorul de 26 de ani.
Operat la mână în martie, Berrettini a ratat complet sezonul de zgură, revenind în circuit odată cu primul turneu pe iarbă, la Stuttgart. Acolo, el l-a învins pe Andy Murray în finală, pentru a cuceri primul său titlu din 2022. O săptămână mai târziu, italianul a participat la Queen's, turneu pe care de asemenea l-a câștigat, devenind primul sportiv din istoria competiției care se impune la primele sale două prezențe la turneul londonez.
Berrettini și-a luat apoi o săptămână de pauză, pentru a fi proaspăt înainte de Wimbledon, turneu la care a bifat singura sa finală într-un Grand Slam. Italianul e pe aceeași jumătate de tablou cu Nadal, la Wimbledon 2022, astfel că îl poate întâlni pe Djokovic, marele favorit al competiției, abia în finală. Totuși, italianului nu îi va fi ușor să ajungă în fazele finale, în contextul în care Kyrgios și Tsitsipas siunt pe sfertul lui de tablou.
Wimbledon 2022 - 27 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo