Rafael Nadal a câștigat primele două turnee de Grand Slam ale sezonului, Australian Open și Roland Garros, iar ibericului i s-a deschis oportunitatea de a forța Calendar Slam-ul (câștigarea celor 4 turnee majore într-un an). Deși a avut mari probleme medicale la Paris, Rafa a urmat un tratament care se pare că a dat roade, iar pregătirea sa pentru Wimbledon a decurs neașteptat de bine.
Ibericul are un traseu infernal la All England Club și numai dacă va fi 100% apt din punct de vedere fizic poate fi considerat favorit la cucerirea trofeului. Starea sa de sănătate este însă o mare enigmă, nu pentru că Rafa nu a vorbit prea multe despre acest lucru, ci pentru că problemele create de sindromul Muller-Weis pot oricând să reapară și să-i afecteze jocul.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Andy Roddick știe cine e jucătorul care se poate compara cu Federer, Nadal & Djokovic: "E singurul"
IERI LA 11:54

Rafael Nadal a oferit detalii despre accidentarea de la picior, înainte de Wimbledon

"Ei bine, este evident că dacă sunt aici, este pentru că lucrurile merg mai bine. Dacă nu ar fi așa, nu aș fi aici. Așa că sunt destul de mulțumit de lucruri, cât au evoluat. Nu pot fi super fericit pentru că nu știu ce se poate întâmpla. Dar pot vorbi doar despre sentimentele pe care le am în momentul de față, în ultimele două săptămâni. În primul rând, pot să merg normal în majoritatea zilelor, aproape în fiecare zi.
Aceasta este pentru mine principala problemă. Când mă trezesc, nu mai am durerea pe care o aveam în ultima vreme, în ultimul an și jumătate, așa că sunt destul de mulțumit de asta. Și al doilea lucru, antrenamentele. Am fost în general mai bine. Din ultimele două săptămâni, nu am mai avut nici măcar o zi din acelea teribile în care nu mă pot mișca deloc. Bineînțeles, zile mai bune; zile un pic mai rele. Sentimentul și trăirile generale sunt pozitive.
Nu vă pot spune despre ce tratament e vorba, e ceva nou. Nu am încercat înainte. Bineînțeles, tratamentul pe care l-am făcut nu mi-a rezolvat accidentarea, nu a îmbunătățit deloc problema mea, dar a ameliorat durerea. Acesta este obiectivul principal. Uneori, lucrurile din lumea medicală, matematica nu sunt previzibile 100%. Dar, în teorie, asta poate ajuta piciorul pentru că este vorba despre nerv. Deci cât timp nervul va fi așa, amorțit, nu vă pot spune. Este ceva ce trebuie să să descoperim. Am o mulțime de probleme în viața mea în ceea ce privește accidentările.
Nu poți concura și să te gândești tot timpul dacă asta se întâmplă, dacă durerea revine, pentru că atunci nu te concentrezi pe ceea ce trebuie să faci. Deci cred că am reușit să gestionez bine acest lucru în timpul tuturor meciurilor mele de tenis. Nu sunt negativist în această privință. Astăzi mă simt bine. Probabil că cea mai grea parte este să ai dureri în viața ta de zi cu zi. Dar problema pe care o am eu este că mă doare când calc în fiecare zi. Asta te afectează pe toate planurile", a spus Rafael Nadal la conferința de presă de sâmbătă de la Wimbledon.
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Western & Southern Open
Nadal a confirmat prezența la Cincinnati. Spaniolul, pregătiri pentru ultimul Grand Slam al anului
10/08/2022 LA 21:04
Tenis
US Open organizează un eveniment caritabil pentru Ucraina. Nadal și Swiatek, principalele prezențe
10/08/2022 LA 16:56