Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul lui Rafa Nadal, fără presiune înainte de Wimbledon: "Totul este pozitiv în acest moment"

Irina Aldea

Publicat 24/06/2022 la 23:32 GMT+3

Rafael Nadal are "zile bune și zile proaste" în privința piciorului său, potrivit antrenorului său, Marc Lopez, dar cu toate acestea pare să fie în formă înainte de Wimbledon, care începe săptămâna viitoare, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Rafael Nadal

Credit imagine: Getty Images

Piciorul lui Rafael Nadal nu îi creează probleme înaintea primei sale apariții la Wimbledon după trei ani, spune antrenorul celui mai titrat tenismen din istorie (masculin), Marc Lopez. Nadal a câștigat în mod memorabil Roland Garros la începutul acestei luni, dar a dezvăluit după aceea că piciorul său a fost anesteziat din cauza durerilor pe care le resimte ca urmare a afecțiunii sale cronice, sindromul Mueller-Weiss.
Anunțul potrivit căruia Nadal urma să fie supus unei intervenții chirurgicale minore la picior după Roland Garros, în încercarea de a atenua durerea, a pus sub semnul întrebării participarea sa la All England Club, însă jucătorul de 35 de ani a părut în formă atunci când l-a învins pe Stan Wawrinka la Giorgio Armani Tennis Classic, miercuri, iar Lopez a confirmat progresele făcute de "Matador".
CITEȘTE ȘI:

Rafa Nadal e pregătit pentru a câștiga titlul major cu numărul 23, la Wimbledon

"Există zile bune și zile proaste", a declarat Lopez pentru EFE, după ce Nadal a efectuat vineri o sesiune de antrenament cu Frances Tiafoe, care s-a încheiat cu 6-2, 4-1 în favoarea americanului: "Această suprafață este foarte neiertătoare, totul se întâmplă foarte repede. Ne antrenăm cu oameni care servesc foarte bine.
În acest moment, totul este pozitiv. Problema cu piciorul, care a fost întotdeauna cel mai îngrijorător lucru, este ușor de gestionat acum. Trebuie să terminăm de ajustat antrenamentul, zilele trecute [miercuri] a jucat foarte bine în demonstrativ [la Hurlingham Club împotriva lui Wawrinka] și acum trebuie să fim pregătiți pentru meciul de marți [din primul tur] [de la Wimbledon].
Ceea ce trebuie să faci în fiecare zi este să te simți mai confortabil pe această suprafață, pe care nu prea joci aproape deloc în tot anul. Rafa nu a mai jucat aici de trei ani. Toate sesiunile de antrenament se adună, chiar și cele în care nu te simți bine, pentru că te ajută să corectezi lucrurile pentru următorul antrenament", a spus Marc Lopez.
Nadal îl va înfrunta pe argentinianul Francisco Cerundolo în primul tur la Wimbledon, iar Lopez se așteaptă la un test dificil: "Este un tip care a jucat foarte bine la Miami [Cerundolo a ajuns până în semifinale]", a spus Lopez. "Nu am analizat încă tabloul, dar toți rivalii de pe iarbă sunt dificili pentru că este o suprafață specială, iar el [Cerundolo] vine după ce a câștigat un meci bun la Queen's [în fața lui Pedro Martinez]."
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo