Piciorul lui Rafael Nadal nu îi creează probleme înaintea primei sale apariții la Wimbledon după trei ani, spune antrenorul celui mai titrat tenismen din istorie (masculin), Marc Lopez. Nadal a câștigat în mod memorabil Roland Garros la începutul acestei luni, dar a dezvăluit după aceea că piciorul său a fost anesteziat din cauza durerilor pe care le resimte ca urmare a afecțiunii sale cronice, sindromul Mueller-Weiss.
Anunțul potrivit căruia Nadal urma să fie supus unei intervenții chirurgicale minore la picior după Roland Garros, în încercarea de a atenua durerea, a pus sub semnul întrebării participarea sa la All England Club, însă jucătorul de 35 de ani a părut în formă atunci când l-a învins pe Stan Wawrinka la Giorgio Armani Tennis Classic, miercuri, iar Lopez a confirmat progresele făcute de "Matador".
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Nadal și Alcaraz, comparați de Mouratoglou! Detaliul scos în evidență de antrenorul Simonei Halep
06/08/2022 LA 05:42

Rafa Nadal e pregătit pentru a câștiga titlul major cu numărul 23, la Wimbledon

"Există zile bune și zile proaste", a declarat Lopez pentru EFE, după ce Nadal a efectuat vineri o sesiune de antrenament cu Frances Tiafoe, care s-a încheiat cu 6-2, 4-1 în favoarea americanului: "Această suprafață este foarte neiertătoare, totul se întâmplă foarte repede. Ne antrenăm cu oameni care servesc foarte bine.
În acest moment, totul este pozitiv. Problema cu piciorul, care a fost întotdeauna cel mai îngrijorător lucru, este ușor de gestionat acum. Trebuie să terminăm de ajustat antrenamentul, zilele trecute [miercuri] a jucat foarte bine în demonstrativ [la Hurlingham Club împotriva lui Wawrinka] și acum trebuie să fim pregătiți pentru meciul de marți [din primul tur] [de la Wimbledon].
Ceea ce trebuie să faci în fiecare zi este să te simți mai confortabil pe această suprafață, pe care nu prea joci aproape deloc în tot anul. Rafa nu a mai jucat aici de trei ani. Toate sesiunile de antrenament se adună, chiar și cele în care nu te simți bine, pentru că te ajută să corectezi lucrurile pentru următorul antrenament", a spus Marc Lopez.
Nadal îl va înfrunta pe argentinianul Francisco Cerundolo în primul tur la Wimbledon, iar Lopez se așteaptă la un test dificil: "Este un tip care a jucat foarte bine la Miami [Cerundolo a ajuns până în semifinale]", a spus Lopez. "Nu am analizat încă tabloul, dar toți rivalii de pe iarbă sunt dificili pentru că este o suprafață specială, iar el [Cerundolo] vine după ce a câștigat un meci bun la Queen's [în fața lui Pedro Martinez]."
Turneul de la Wimbledon se va desfășura în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02
Tenis
Federer, Nadal și Djokovic, "ca vinul". Jucătorii cu cele mai multe titluri majore după 30 de ani
03/08/2022 LA 14:26